Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 06-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aanhouding voor softdrugs

NIEUWEGEIN Dinsdagavond 5 juli hield de politie een man aan voor het overtreden van de opiumwet.

De politie kreeg omstreeks 20.45 uur de melding dat op de Hildo Kropstraat een man vanuit een bestelbus drugs aan het verkopen was. Dankzij getuigen trof de politie in de omgeving een 37-jarige man uit IJsselstein aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten zagen dat uit de kleding van de man diverse zakjes softdrugs staken. Ook in zijn zakken had de man nog softdrugs zitten. De man werd aangehouden en gefouilleerd. De agenten troffen een autosleutel aan die bij de bestelbus hoorde die inmiddels op de Prof. Dr. Hesselaan geparkeerd was. In de bestelbus trof de politie ook drugs aan. De bestelbus werd voor onderzoek in beslag genomen. In totaal werden tientallen zakjes softdrugs en joints in beslag genomen. Op het politiebureau bleek dat IJsselsteiner als veelpleger te boek staat. Hij is ingesloten.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van woensdag 6 juli werd een 31-jarige verdachte uit Vianen aangehouden voor een poging inbraak in een kantoorpand.

Omstreeks 00.20 uur hoorden agenten tijdens hun surveillance een ruit sneuvelen van een kantoorpand aan de Krijtwal. Toen zij richting het pand reden zagen zij een man in de richting van de Steenwal wegrennen. Op de Mergelwal kon de politie de man aanhouden en geboeid overbrengen naar het politiebureau. Hij uitte diverse beledigingen en bedreigingen naar de agenten en pleegde vernielingen in het politiebureau. De verdachte gaf aan dat hij een arts nodig had. Deze is gekomen en heeft de man beoordeeld. De man kon volgens de arts gewoon in de cel blijven. Proces-verbaal is opgemaakt.

Jeugdige vernielers

NIEUWEGEIN Dinsdagavond 5 juli hield de politie drie verdachten van vernieling aan.

Getuigen meldden omstreeks 19.55 uur bij de politie dat drie jongens een ruit van een gebouw aan de Aert van Gelderhage hadden vernield. De 41-jarige getuige hield de jongens, van 13 en 14 en afkomstig uit Nieuwegein, aan en droeg ze over aan de politie die ter plaatse was gekomen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau, alle ouders werden geïnformeerd en de jongens krijgen in overleg met de ouders een Haltstraf aangeboden.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag 5 juni werd een verdachte van winkeldiefstal aangehouden.

Omstreeks 15.20 uur hield personeel van een winkel aan de Veldwade een 27-jarige Utrechter aan die twee riemen zou hebben gestolen. De politie nam de Utrechter mee naar het politiebureau, waar hij verhoord werd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.