Gemeente Appingedam

6-7-2005 GOEDKEURING BESTEMMINGSPLAN WOONSCHEPEN DAMSTERDIEP(ter inzage vanaf wk 27)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam maken ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Groningen op 9 juni 2005 het bestemmingsplan "Woonschepen Damsterdiep" heb-ben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan omvat het gebied van de noordelijke oever van het Damster-diep ter hoogte van de Fivelkade en het noordelijk deel van het aangrenzende wa-ter voor een lengte van ongeveer 500 m. In dit gebied liggen 20 woonschepen. Het plan heeft tot doel het gebied waar de woonschepen liggen, de Fivelkade ter plekke en de tussenliggende berm te voorzien van een passende bestemming.

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 7 juli 2005 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor, kamer 26.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Sta-te. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt toe aan degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten, of aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Ge-deputeerde Staten te wenden.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is inge-diend, treedt het besluit (en het bestemmingsplan) niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.