Gemeente Albrandswaard


Onbekende stank in woningen in Poortugaal

ALBRANDSWAARD Door nog onbekende oorzaak is gisteravond (maandag 4 juli) door een aantal bewoners van de Prins Bernardstraat en de Burgemeester Breebaartlaan in Poortugaal een penetrante terpetine-achtige lucht waargenomen. Nader onderzoek van de brandweer ter plaatse wees uit dat er geen explosiegevaar in de woningen was.

Vandaag ontving de DCMR opnieuw klachten van de bewoners. De bewoners klaagden over branderige ogen, hoofdpijn en droge lippen. De DCMR (Milieudienst Rijnmond) verrichte vandaag daarom onderzoek in de woningen. Omdat vanmiddag nog niet duidelijk was wat de oorzaak van de stank was, heeft burgemeester Anja Latenstein van Voorst-Woldringh uit voorzorg besloten de bewoners van de getroffen woningen te adviseren van een alternatieve slaapplaats gebruik te maken.

De bewoners van de huizenblokken in de twee straten waar het om gaat zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd en voor zover noodzakelijk ondergebracht in een hotel in de omgeving.

Momenteel zijn de DCMR en de milieupolitie bezig met nader onderzoek naar de aard en de bron van de vervuiling. Vooralsnog lijkt het te gaan om een vervuiling in het riool.

De gemeente zal, zodra de aard en grootte van de vervuiling bekend is zo snel mogelijk zorgdragen voor de schoonmaak van het riool.

De bewoners worden op de hoogte gehouden van de gang van zaken en worden direct door de gemeente geïnformeerd wanneer zij naar hun woningen terug kunnen keren.

Nadere berichtgeving volgt.