CDA presenteert 10 puntenplan krijgsmacht

06.07.2005 / 10:38 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cda tweede kamerfractie

Op woensdag 6 juli a.s. om 17.30u presenteert de CDA-fractie haar 10 puntenplan 'De krijgsmacht midden in de Samenleving'. Woordvoerders Roland Kortenhorst en Ine Aasted-Madsen overhandigen het actieplan aan Staatssecretaris van der Knaap. De presentatie vindt plaats in de van der Poelzaal in Nieuwspoort.

Sinds enkele jaren staat het defensiebeleid weer hoog op de politieke agenda. Met de toegenomen inzet van militairen in binnen- en buitenland, komt de vraag op welke plek de krijgsmacht inneemt in de Nederlandse samenleving, hoe vergroot je de kennis en het begrip voor het werk van onze militairen en hoe kan de samenleving profiteren van de aanwezige kennis binnen het Defensiebedrijf.

Deze en andere vragen stonden centraal bij een bijeenkomst die de CDA-fractie heeft gehouden met een aantal betrokkenen bij Defensie: militairen, bestuurders en vertegenwoordigers van de vakbond. Deze uitwisseling van ideeën en voorstellen heeft geresulteerd in het 10-puntenplan 'De krijgsmacht midden in de samenleving'.

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom de presentatie bij te wonen. Na de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het plan is vanaf 15.00u onder embargo op te halen bij CDA Voorlichting.