Politie Groningen

Persberichten woensdag 6 juli 2005

provincie Groningen 06-07-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op twee locaties snelheidscontroles gehouden.

Rijksweg: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1290, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Beneluxweg: dinsdagmiddag- en avond, aantal geregistreerde voertuigen: 1530, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: snorfietser gewond na verkeersongeval
Een 16-jarige jongen uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising Pop Dijkemaweg, Stratinghpad en de Stadsweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed op zijn snorfiets en hij verleende op de kruising geen voorrang aan een 61-jarige automobiliste uit Rasquert. De snorfietser botste vervolgens tegen de auto en hij raakte gewond. Met beenletsel werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt agressieve winkeldief aan
De politie heeft dinsdagmiddag in een warenhuis aan de Grote Markt een 19-jarige man zonder vaste woonplaats Ede aangehouden voor diefstal gevolgd door geweld. De verdachte werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een paar schoenen. Buiten het warenhuis werd de jongen aangesproken door twee verkoopmedewerkers. Hierop ontstond een worsteling, waarbij beide medewerkers licht gewond raakten. De verdachte werd met veel bombarie overgedragen aan de
bedrijfsbeveiliging, die vervolgens de jongen aan de politie overdroeg. De 19-jarige bleek ook nog twee spijkerbroeken te hebben gestolen. De jongen werd ingesloten en zal vandaag nader worden gehoord.

Groningen: verkeersovertreder ingesloten
De politie heeft dinsdagmiddag op de Beneluxweg een 60-jarige man uit Groningen ingesloten. De verdachte werd staandegehouden, omdat hij in een auto met een lekke uitlaat reed. Bij navraag bleek dat de Stadjer gesignaleerd stond voor een zaak voor Regiopolitie Drenthe. De man werd ingesloten en overgedragen aan de Drentse politie. De auto van de 60-jarige werd overgebracht naar het politiebureau.

Groningen: minderjarige meisjes op dievenpad
De politie heeft dinsdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat twee 17-jarige meisjes uit Tolbert aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo werd op heterdaad betrapt bij het stelen van parfum en kleding. Naast goederen uit het betreffende warenhuis bleken de minderjarigen nog diverse goederen (lingerie, kleding, schoenen en riemen) van vier andere kledingzaken in de binnenstad bij zich te hebben. Beide meisjes werden na verhoor ingesloten. Zij zullen vandaag nader worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: motorrijder valt tijdens rijles
Een 39-jarige man uit Thesinge is dinsdagavond op de Aarhusweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man kwam door een remproef tijdens een motorrijles ongelukkig ten val. Hij kwam hierbij op zijn schouder terecht. Het slachtoffer werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: bromfietser onder invloed
De politie heeft dinsdagavond op de Turfsingel een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op zijn bromfiets gecontroleerd. Na een blaastest bleek dat de 42-jarige te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de bromfietser omgerekend 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod van zeven uren opgelegd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Berichten Regio volgen later