Vereniging Nederlandse Gemeenten

HOOFDLIJNENAKKOORD VROEGPENSIOEN EN LEVENSLOOP BIJ ABP

Op 5 juli hebben sociale partners verenigd in de Pensioenkamer van de Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid een akkoord bereikt over de hervorming van de FPU. Hervorming van de FPU was noodzakelijk omdat per 1 januari 2006 de fiscale regelgeving omtrent vroegpensioen wijzigt. Hierdoor zou de FPU voor de werkgever en de werknemer duurder worden.

Binnen de nieuwe regeling blijft het mogelijk om eerder uit te treden dan 65 jaar. Dit is mogelijk door meer ouderdomspensioen op te bouwen dat eerder dan op leeftijd 65 kan ingaan en door te sparen in de levensloopregeling en dit voorafgaand aan het pensioen op te nemen. De nieuwe regeling biedt meer keuzemogelijkheden voor het individu en maakt het aantrekkelijk om langer door te werken.

Voor meer informatie wordt verwezen naar het persbericht en naar de tekst van het hoofdlijnenakkoord. Het ABP zal werkgevers en werknemers informeren over het akkoord. Daarnaast zal het CvA gemeenten binnenkort een ledenbrief sturen over de hervorming van de FPU.