Gemeente Hilversum

Jaarplan 2005 en 2006 DMO Sociale Zaken
De afdeling Sociale Zaken werkt aan een betere bedrijfsvoering. De strategische beleidsdoelstellingen zijn vertaald in doelstellingen voor de uitvoering van de drie hoofdtaken: werk, inkomen en zorg. Regelmatig wordt gemeten of die doelstellingen worden gehaald. Zo wordt de kwaliteit van de uitvoering zichtbaar en kan die steeds worden verbeterd.

Sociale Zaken moet op basis van de Wet Werk en Bijstand rechtmatigheidonderzoeken uitvoeren. Ook schreef het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor hoe de Wet Werk en Bijstand moest worden ingevoerd.
Deze laatste verplichting geldt niet meer. Daarom heeft Sociale Zaken een nieuw onderzoekplan gemaakt. Het nieuwe plan gaat uit van controle op maat. Dat wil zeggen dat de rechtmatigheid van de uitkering aan de hand van de situatie van de klant en de uitkeringsduur wordt onderzocht. Deze onderzoeken vinden plaats op basis van steekproeven.

Het nieuwe plan gaat in op 1 september 2005.

Aan het plan is een controleplan toegevoegd. In het controleplan staat hoe de eigen kwaliteitscontrole en de controle op de verantwoording naar het ministerie van SZW is ingericht.

Deze controle is opnieuw beschreven, omdat ze moet aansluiten op de nieuwe werkwijze.