Dienstenbond CNV

De grafimedia CAO ondertekening of niet, U mag het zeggen!! 06-07-2005

Graag uw aandacht voor het volgende. Op 19 april hebben de bonden en werkgevers over de Grafimedia CAO een principeakkoord bereikt. Op 25 april hebben wij u schriftelijk over het resultaat geïnformeerd en u verzocht uw mening erover te geven. U zal het zich nog herinneren.

Uiteindelijk heeft ruim 10% van de leden gereageerd. Van die 10% heeft een ruime meerderheid het principeakkoord goedgekeurd. Hetzelfde geldt voor de leden van de Unie. Bij FNV Kiem ligt de zaak wat anders. Een meerderheid van FNV leden heeft het principeakkoord afgewezen. Op grond daarvan heeft Kiem besloten tot een bezinningsperiode van 3 maanden. Kiem wil onderzoeken of er nog verbeteringen te bereiken zijn in o.a. de pensioenopbouw tijdens de VUT en voor WAO-ers en de hoogte van het nabestaandenpensioen. Pas na afloop van de drie maanden bezinning zal Kiem besluiten of ze wel of niet tekent.

Het bereikte principeakkoord is overigens een afgewogen geheel, tot stand gekomen binnen de zeer beperkte mogelijkheden die de bedrijfstak tegenwoordig heeft. Naar de mening van CNV Media zal een verbetering op het ene punt een verslechtering op een ander punt veroorzaken. Op welk punt is nu nog niet aan te geven. Onze leden hebben ingestemd met het bereikte principeakkoord. Formeel zijn wij dan ook gehouden om de nieuwe CAO te ondertekenen. We zitten dan ook met een dilemma en daarover horen wij graag de mening van onze leden.

Daarom dat wij het volgende aan u voorleggen :

A : CNV Media dient zijn standpunt definitief vast te stellen en akkoord te gaan met het principeakkoord

B : CNV Media moet haar standpunt 3 maanden opschorten en meedoen aan het verzoek

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als velen van u hun mening kenbaar maken: s.bak@cnvdibo.nl

Wij beseffen dat het vakantietijd is. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen hun mening kenbaar te maken, kan er tot uiterlijk 15 augustus gereageerd worden.