Gemeente Aalten


06-07-2005
Continuering partnerschap met de Stadt Neuenrade (Sauerland). De gemeenteraad van Aalten besloot in haar vergadering van 28 juni jl. dat de partnerschap met de Stadt Neuenrade - voorheen partnergemeente van de gemeente Dinxperlo - te continueren.

Omdat afgelopen weekend de Stadt Neuenrade haar 650-jarig bestaan vierde was dit een uitgelezen mogelijkheid de continuering van dit partnerschap officieel vast te leggen door de ondertekening van een daarvoor opgesteld document. Burgemeester Klaus Peter Sasse van Neuenrade en burgemeester Pieter van Veen van Aalten gingen vervolgens over tot de ondertekening van het document. Verder viel de burgemeester van Aalten de eer te beurt zich te laten inschrijven in het zgn. "gouden boek" van de Stadt Neuenrade. Hiervan was het voltallige college getuige.
Namens de gemeente Aalten werd een bronzen beeld aangeboden getiteld "Energiek in de samenwerking" en symboliseert 2 mensfiguren die dicht bij elkaar staan en de handen uitsteken op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
Naast het gemeentebestuur namen ook de het jeugdorkest van "Psalm 150" en de schutterij EMM uit Dinxperlo deel aan de festiviteiten. Daarbij gaf het jeugdorkest een prachtig ochtendconcert op de "Festbühne" op het plein voor het gemeentehuis en nam de schutterij deel aan de historische optocht.