Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 06-07-2005

Aanrijding met letsel
ASSEN Gisteravond botsten op de Hoofdlaan een motorrijder en een bestuurster van een racefiets tegen elkaar. Een 19-jarige uit Leek afkomstige bestuurster die over het fietspad reed, verleende tijdens het oversteken van de Hoofdlaan geen voorrang aan de van rechts komende 35-jarige motorrijder uit Assen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de vrouw ten val kwam en een scheurtje in haar schouderblad opliep. Haar fiets werd totaal vernield. De motorrijder kwam met de schrik vrij en had geen schade aan zijn motor. (05-156911)

Politie bekeurt autobestuurder
EMMEN Gisteravond werd een 46-jarige autobestuurder uit Emmen op de Wolfsbergenweg bekeurd. De man droeg geen gordel, verkeerde onder invloed(300 ug/l) en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij kreeg een dagvaarding. (05-156916)

Politie bekeurt krantenbezorgende alcomobilist
HAVELTE Gisteravond betrapte de politie een krantenbezorgende alcomobilist in de Vorelaan. De 59-jarige uit Havelte afkomstige man, die voor het bezorgen van de krant altijd de fiets neemt, moest nog een krant nabezorgen en besloot dit ondanks het nuttigen van alcohol, met zijn auto te doen. Hij blies 890 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding. (05-156931)

Politie houdt dieseldieven op heterdaad aan
EMMER COMPASCUUM Een 19-jarige inwoner van Emmer Compascuum en een 29-jarige inwoner van Ter Apel zijn vannacht aangehouden als verdachte van diefstal van dieselolie. De mannen werden op heterdaad aangetroffen bij een vrachtauto aan de Kalkovenwijk WZ. Beide mannen zijn ingesloten en zullen vandaag gehoord worden. (05-156992)

Politie houdt vernielers fiets aan
ASSEN Een 14-jarige en een 17-jarige jongen uit Assen zijn gisteravond door de conciërge van een school aan de Selma Lagerloflaan aangehouden als verdachten van vernieling. Beide jongens werden betrapt toen ze in het fietsenhok een fiets stonden te vernielen. Er werd door de politie proces-verbaal opgemaakt. (05-156950)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707