Gemeente Harlingen

Hannemahuis zoekt nieuw lid museumcommissie
6-7-2005
Gemeentemuseum "Het Hannemahuis"wordt beheerd en geëxploiteerd door een gemeentelijke commissie, die voor het beheer en de exploitatie verantwoordelijk is. Deze beheerscommissie bestaat uit 6 leden, waarvan vier leden door B & W rechtstreeks uit de Harlinger bevolking worden benoemd. In het museum is een (bezoldigde) conservator werkzaam.

Eén van de rechtstreeks benoemde leden van de commissie is teruggetreden. In verband hiermee kunnen belangstellenden zich aanmelden voor

Lid van de Museumcommissie

Informatie
Voor de benoeming komen in aanmerking meerderjarige inwoners van Harlingen. Van de kandidaten wordt verwacht dat zij belangstelling hebben voor het werk van musea in het algemeen en in het bijzonder voor een of meer van de onderwerpen, die in het Hannemahuis aan de orde komen. Kandidaten dienen bereid te zijn naast het bestuurswerk in voorkomende gevallen ook in het museum bij te springen. De vergaderingen vinden doorgaans overdag plaats.

Procedure
Benoeming tot lid van de beheerscommissie geschiedt door B&W op voordracht van de beheerscommissie. De zittingsduur is gelijk aan die van de leden van de gemeenteraad. De thans lopende zittingsperiode eindigt in het voorjaar van 2006.

Reacties
Is uw belangstelling gewekt en wilt u zitting nemen in deze commissie, dan dient u uw schriftelijke reactie voor dinsdag 19 juli 2005 te zenden aan: Burgemeester en Wethouders van Harlingen, t.a.v. de afdeling BMO, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.