Mobistar


Netwerk

Mobistar lanceert televisie op mobiele telefoon met Kanaal Z/Canal Z Brussel,

Brussel, 5 juli 2005 - Mobistar lanceert vandaag een pilootproject waarbij gsm-gebruikers naar Kanaal Z en Canal Z kunnen kijken op hun gsm. Hiervoor werd een contract getekend met Belgian Business Television. Gebruikers hebben eveneens de mogelijkheid om videobeelden te downloaden op hun gsm toestel over nationale en internationale actualiteit, sport en cultuur.

Live toegang tot politiek en economisch nieuws

Op basis van het contract dat Mobistar afsloot met Belgian Business Television, hebben Mobistar klanten met een EDGE-compatibel gsm-toestel (verkrijgbaar in packs vanaf 18 juli) toegang tot de uitzendingen van Kanaal Z/ Canal Z op plaatsen waar de EDGE technologie geïmplementeerd is. Vandaag is dit reeds het geval voor Brussel en Antwerpen. In de volgende maanden wordt het EDGE netwerk uitgebreid naar steden zoals Gent, Luik en Charleroi. Tegen het einde van 2005 zal het EDGE netwerk 99% van de Belgische bevolking dekken.

Tijdens de pilootfase van het project, van 1 juli tot 30 september, zullen Mobistar abonnees die `Orange World' geactiveerd hebben (gratis toegang tijdens de maand juli - 0,5EUR per sessie of forfait van 6EUR tot 15 EUR per maand buiten de promotieperiode) gratis gedurende 1 uur per maand deze nieuwe dienst kunnen testen. Om deze TV/video-dienst te activeren volstaat het om de Mobistar klantendienst te contacteren.

De hoogtepunten van de Tour de France downloaden

Via `Orange World' kunnen de Mobistar klanten (abonnees en klanten van voorafbetaalde kaarten) ook videobeelden downloaden over nationale en internationale actualiteit, sport, cultuur en speciale nieuwtjes. De videobeelden worden voortdurend vernieuwd (15 beelden per dag tijdens de week, 10 beelden per dag tijdens het weekend). `Tour de France' liefhebbers kunnen dagelijks de hoogtepunten van de etappe van de dag downloaden op hun gsm !


****

Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie en in andere markten met een groot groeipotentieel (datatransmissie, Internet enz.). Mobistar behoort tot de Orange-groep, die de belangrijkste mobiele activiteiten van France Télécom bundelt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel. Het bedrijf telde op 31 maart 2005 in totaal 2.849.210 actieve klanten voor mobiele telefonie.