Politie Zuid-Holland-Zuid

06/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-07-2005 - Persberichten District II

BEDREIGD
BLESKENSGRAAF De politie heeft dinsdagavond 5 juli een 58-jarige man uit Oud-Alblas aangehouden op verdenking van bedreiging, mishandeling en stalking van een 55-jarige vrouw uit Bleskensgraaf. De man zou de vrouw enkele jaren lastig hebben gevallen na het verbreken van een relatie. Zij deed eind mei van dit jaar aangifte. De man werd dinsdagavond na uitnodiging op het politiebureau in Sliedrecht aangehouden en in verzekering gesteld.

BOOT GESTOLEN
SLIEDRECHT Tussen 4 juli 21.30 uur en 5 juli 08.45 uur is aan de Baanhoek een boot weggenomen. De boot is crème van kleur en lag in de rivier. De eigenaar van het vaartuig heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

OPLICHTING
SLIEDRECHT Bij een bedrijf aan de Leeghwaterstraat heeft een persoon op dinsdag 5 juli tussen 13.25 uur en 13.40 uur de boel opgelicht. De man deed zich voor als onderhoudsmonteur van een zaagbedrijf. Hij meldde dat er enkele zaagbladen verkeerd geslepen waren en dat hij ze mee nam om opnieuw te slijpen. De man nam 5 zaagbladen mee ter waarde van zon 200 euro per stuk en verdween door de nooduitgang. De persoon verliet het terrein in een grijze Mercedes Vito bus met geblindeerde ramen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

ZWANEN DOODGEKNUPPELD; GETUIGEN GEZOCHT
PAPENDRECHT - Aan de Elzenzoom in Papendrecht zijn op dinsdagmiddag 5 juli drie dode zwanen aangetroffen. De nog jonge dieren werden nabij de boogbrug over de Burgemeester Keijzerweg gevonden. De zwanen bleken te zijn doodgeknuppeld. De politie stelt een onderzoek in naar deze ernstige vorm van dierenmishandeling. De politie roept getuigen en/of mensen die meer weten op, contact op te nemen met Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).