Politie Zuid-Holland-Zuid

06/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-07-2005 - Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 5 juli van 08.30 tot 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Swanendrift en Burgemeester Jansenlaan. Het ging om een controle met staandehouding. De politie controleerde op gordel, snelheid en helm. Er werden 330 personen gecontroleerd en 33 overtredingen geconstateerd. 31 keer voor het niet dragen van de gordel, 1 snelheidsovertreding (65 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan) en 1 overtreding op het gebied van milieuzaken.

BELEDIGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Tijdens een snelheidscontrole op de Nijverheidsweg heeft de politie op dinsdagavond 5 juli een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De man beledigde een dienstdoende agent. Dit naar aanleiding van het feit dat de man met zijn auto om een voertuig heen moest wat de agent net staande hadden gehouden op de oprit van een tankstation. Daarop begon de 44-jarige te schelden. Op het politiebureau bekende hij de belediging en bood zijn excuses aan de betreffende agent aan. De man is daarna heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 6 juli een jongeman van 18 jaar en zijn moeder van 48 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. Moeder en zoon zouden vlak daarvoor een 19-jarige vrouw hebben mishandeld aan het Geldelozepad. Het slachtoffer is de ex van de 18-jarige. De aanleiding van de mishandeling is nog onduidelijk. De 19-jarige vrouw deed direct aangifte tegen de twee. De politie traceerde moeder en zoon in een woning aan de De Jagerweg. De zoon werd aangehouden en ingesloten. De vrouw meldt zich woensdagmorgen op het politiebureau.

HENNEP
DORDRECHT Twee mannen van 20 en 24 jaar uit Rotterdam zijn dinsdagmiddag 5 juli aangehouden in de Jekerstraat op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie kreeg de melding dat er 2 personen mogelijk bezig waren met het leeghalen van een hennepplantage. Ter plaatse bleek dit ook zo te zijn. Er lagen hennepresten in het portiek en in de woning stonden enkele tonnen welke gebruikt worden voor het kweken van hennep. De twee aangehouden personen verklaarden dat het een klusje voor een ander was. Ze werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in.