Gemeente Capelle a/d IJssel

Feestelijke opening trapveldje aan het Louvre

Logo Schollevaar Oost

Op vrijdag 1 juli 2005 vond op het terrein tussen Het Steen en het Louvre (naast de Sjalomschool) de feestelijke opening van het trapveldje plaats. Wethouders Aart Jan Moerkerke en Jan de Jong waren hierbij aanwezig en gaven in een onderling duel de aftrap. Vervolgens namen de jongeren zelf met het spelen van een toernooi het speelveld officieel in gebruik. Het trapveldje is opgeknapt in het kader van het project: Thuis in Schollevaar-Oost.

Kinderen spelen op het trapveldje

Foto: Leendert van der Waal

In samenwerking met de jongeren, die gebruik maken van het trapveldje, is in de afgelopen maanden hard gewerkt om het naar hun wens op te knappen. Dit heeft wel even op zich laten wachten omdat eerst de verbouwing van de Sjalomschool moest worden afgerond. Als tegemoetkoming voor de jongeren organiseert de gemeente in samenwerking met de bewonersondersteuner en het jongerenwerk nu een openingsfeestje. Helaas is het niet mogelijk gebleken om nog voor de schoolvakantie de doelpalen te plaatsen, de gewenste doelpalen zijn nog in bestelling en worden na de bouwvak geplaatst.

Jongeren

Binnen het project Thuis in Schollevaar-Oost krijgt ook de jeugd de aandacht. Zij vormen een groep bewoners, die zich ook thuis moeten kunnen voelen in hun wijk. De jongeren hebben inspraak gehad in zaken als de gekozen ondergrond, de belijning en de doelen. Er wordt op dit moment al grif gebruik gemaakt van het veld.