Gemeente Capelle a/d IJssel

Feestelijk openingsweekend in Schollevaar-Oost: Zomerpodium en Openluchtbioscoop!

Wethouder Jan de Jong op het springkussen

Foto: Leendert van der Waal

Afgelopen vrijdag 1 juli werden de zomeractiviteiten voor het project Thuis in Schollevaar-Oost geopend op het Pradoplein. Er was een gezellig terras neergezet met voor iedereen wat te drinken. Voor de kinderen was er heel veel te doen: een heus griezel gebeuren! Een griezelkasteel in de vorm van een springkussen, een heksen/tovenaars schminckstand en natuurlijk wat lekkers. Er werd muziek gedraaid waarop zelfs de limba werd gedanst. Al met al een zeer gezellige en geslaagde avond, die door ongeveer 150 mensen werd bezocht.

Een bewoner merkte op dat ze sinds ze de activiteiten verleden jaar had bezocht, nu opeens begroet werd door haar buurtbewoners. Voor opbouwwerker Peter de Haan was dit het mooiste compliment dat voor de activiteiten gegeven kan worden: De activiteiten hebben als doel dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en zich daardoor fijner en veiliger gaan voelen in de eigen woonomgeving. Na afloop van het zomerpodium vond er een spontane opruimactie plaats van de buurtbewoners. Iedereen kwam met een bezem helpen om het plein weer aan te vegen!

Tijdens de zomervakantie zal er elke vrijdagavond wat te doen zijn op het Pradoplein, voor jong en oud. Alle bewoners van Schollevaar-Oost zijn uitgenodigd om op vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te genieten op het Pradoplein. Komende vrijdagavond 8 juli zal het programma in het teken staan van Breakdance. Stefan Dunkers zal een demonstratie en een workshop verzorgen. Tevens zal er weer een gezellig terras staan voor bewoners van Schollevaar-Oost om gezellig wat te komen drinken.