Gemeente Franekeradeel


Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode 16-06-2005 t/m 29-06-2005 van de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen bij hen zijn binnengekomen:
* bouwen van een recreatiewoning Bargereed 9, Tzummarum
* bouwen van een recreatiewoning Bargereed 48, Tzummarum
* bouwen van een woning met garage Franekerweg 5 A, Tzum
* bouwen van een woning met garage Terpzicht 10, Tzum
* bouwen van een woning Severander 12, Franeker
* bouwen van een woning met garage Terpzicht 12, Tzum
* bouwen van een woning met garage Leeuwarderweg kavelnummer 1 Franeker

* bouwen van een woning met garage Leeuwarderweg kavelnummer 2 Franeker

* bouwen van een woning met garage Leeuwarderweg kavelnummer 3 Franeker

* bouwen van een woning en stallingsruimte Noord 29, Franeker
* bouwen van een bedrijfsloods Edisonstraat 23 A, Franeker
* bouwen van een schoolgebouw IJsbaanweg 2, Franeker
* bouwen van een garage/berging Camstrawei 34, Firdgum
* bouwen van een garage/berging Hegesylsterwei 12, Tzummarum
* bouwen van een bedrijfshal De Jister 7, Achlum
* bouwen van een berging Buorren 43 chalet nr. 12, Tzummarum
* plaatsen van een dakkapel Lammert Hofstrastraat 10, Franeker
* plaatsen van een garage/carport Rijksweg 7, Herbaijum
* plaatsen van een windturbine Edisonstraat 25, Franeker
* plaatsen van een windturbine Edisonstraat 24, Franeker
* plaatsen van een dakkapel P J Troelstrastraat 19, Franeker
* plaatsen van een kap op garage De Tsjerke-ekers 8, Sexbierum
* plaatsen van een berging Buorren 43, Tzummarum
* plaatsen van een terras (tijdelijk) Zuiderkade 20, Franeker
* vergroten van een woning Klipper 63, Franeker
* vergroten van een kapschuur Dongjumerweg 1, Boer
* vergroten van een legkippenloods Franekerweg 2, Tzum
* vergroten van een woning Wommelserweg 57 A, Tzum
* veranderen van 12 appartementen tot 9 Serviceflat Froonacker, Franeker

* veranderen van de dakpannen van de schuur Nieuwbuurtsterweg 12, Tzum

Wij attenderen er op dat tegen de aanvragen om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na verlening van de vergunning.

---

Verleende lichte en reguliere vergunningen 16-06-2005 t/m 29-06-2005

Lichte bouwvergunning

* plaatsen van een antennemast Bruorren Halbertsmastraat 4, Franeker
* vergroten van een woning Galjoen 11, Franeker
* vergroten van een woning Pastorielaan 3, Ried
* vergroten van een woning Schoener 44, Franeker
* vergroten van een woning Frisia 4, Franeker
* veranderen van een dakkapel Spaarbankstraat 10, Franeker
* veranderen van een berging Zuiderkade 39 A, Franeker
* veranderen van de gevels Voorstraat 78, Franeker

Reguliere bouwvergunning 1^e fase

* bouwen van een recreatiewoning Bargereed 4, Tzummarum

Reguliere bouwvergunning 2^e fase

* bouwen van een woning Severander 60, Franeker
* bouwen van twee recreatiewoningen Bargereed 11 en 110, Tzummarum

Reguliere bouwvergunning

* bouwen van een garage/berging Kerkstraat 6, Schalsum
* bouwen van een woning met garage Marten van der Hemlaan 1, Franeker

* plaatsen van een KGA depot Morsestraat 4, Franeker
* plaatsen van een mestopslag Hoofdweg 2 A, Zweins
* plaatsen van reclame Raadhuisplein 2 A, Franeker
* vergroten van een woning en garage Hearewei 5, Firdgum

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

---

Bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o. (binnenlocatie GGZ)"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 30 juni 2005 het bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o. (binnenlocatie GGZ)" ongewijzigd heeft vastgesteld. Omtrent het ontwerp zijn geen zienswijzen bij de raad kenbaar gemaakt.

Het bestemmingsplan voorziet in juridisch planologisch regeling voor de herinrichting van de (voormalige) GGZ-locatie in de binnenstad van de Franeker. Dit gebied wordt begrensd door de Voorstraat, Waagstraat, Academiestraat en de Vijverstraat.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 7 juli 2005 voor de duur van vier weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

---

Inspraak voor het realiseren van een beheerderswoning met receptie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een verzoek is ingediend voor het realiseren van een beheerderswoning met receptie ten behoeve van Recreatiepark Barradeel te Tzummarum ter hoogte van de ingang van het recreatiepark aan de Sytzamaleane te Tzummarum.

Het verzoek past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 2001". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het verzoek met ingang van 7 juli 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het verzoek naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw M. Swart van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380444.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het verzoek ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel:
de gemeente heeft ten aanzien van het verzoek nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Inspraak voor het bouwen van een bedrijfspand

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een bouwaanvraag is ingediend voor het realiseren van een bedrijfspand op het perceel Oostelijke Industrieweg 17 te Franeker.

Het betreffende bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Franeker Stationsbuurt/Bedrijventerrein Oost". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het bouwplan met ingang van 7 juli 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw M. Swart van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380444.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel:
de gemeente heeft ten aanzien van het bouwplan nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Inspraak voor het veranderen van een woning in hotelruimte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een bouwaanvraag is ingediend voor het veranderen van een woning in hotelruimte op het perceel Oud Kaatsveld 8 te Franeker.

Het betreffende bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Partiële herziening Binnenstad e.o.". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het bouwplan met ingang van 7 juli 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij de heer H.L. Middendorp van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380405.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel:
de gemeente heeft ten aanzien van het bouwplan nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad heeft verklaard, dat voor wat betreft:

* De Industrieterreinen West en Oost bestemmingsplannen worden voorbereid;

een en ander overeenkomstig de bij het besluit behorende kaarten.

De voorbereidingsbesluiten treden met ingang van donderdag 7 juli 2005 in werking.

Het raadsbesluit en de bijbehorende kaarten liggen met ingang van donderdag 7 juli 2005 tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, op de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

---

Besluitenlijst College van B&W 28 juni 2005

Onderwerp:
Algemene Uitkering Juni circulaire 2005.
Besluit:

* De gevolgen voor 2005 via een begrotingswijziging in de begroting verwerken.

* De Algemene Uitkering voor de begroting 2006 in de nieuwe berekening opnemen.

Onderwerp:
Financiering (herstel)werkzaamheden kademuren en bruggen. Besluit:
Van het bedrag van 50.000,-- gereserveerd op de post wegen buiten 40.000,-- overhevelen naar de post Binnenhavens en Kaden en 10.000,-- naar bruggen.

Onderwerp:
Wijzigen methode glasinzameling.
Besluit:

* Akkoord gaan met de gewijzigde inzameling van flessenglas.
* Akkoord gaan met de gewijzigde afrekensystematiek van Afvalsturing Friesland.

Onderwerp:
Beoordeling aanvragen Sangers van den Biezenbosfonds 2005. Besluit:

* Muziekvereniging De Bazuin Concours afwijzen.
* Stifting Sjongspektakel Frjentsjerteradiel Fryske Sjongwike toekennen.

* Damclub Franeker Damtoernooi toekennen.
---

Bekendmaking besluitenlijst gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in de openbare vergadering van 30 juni 2005 besloten tot:

1. het nemen van een voorbereidingsbesluit (art.21 WRO) voor het Industrieterrein West en het Industrieterrein Oost (windmolens);
2. het starten van een vrijstellingsprocedure (art.19 WRO) voor: a. het wijzigen van de functie (inwonen/logies/ambachtelijk) van Holprijp 2 te Tzum;
b. het bouwen van 22 appartementen met zorgfunctie en 2 woningen aan de Spoardykj/het Frjentsjerterein te Sexbierum; c. het veranderen en vergroten van een rioolzuiveringsinstallatie aan de Oostelijke Industrieweg 31 te Franeker (inl. voorbereidingsbesluit ex art. 21 WRO);
d. het bouwen van een detailhandelsgebouw aan e Prins Hendrikkadet te Franeker;

3. het vaststellen van een gedeeltelijke herziening van bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o. (binnenlocatie GGZ);
4. het toepassen van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten voor het toekomstig woon- en recreatiegebied Franeker Zuid;
5. het kennis nemen van het definitief ontwerp van projectplan woon- en recreatiegebied Franeker Zuid en in te stemmen met het instellen van een Grondbank voor dit project;
6. het vaststellen van het Controleprotocol Accountants 2005;
7. instemming met de jaarstukken van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân;

8. het beschikbaar stellen van een krediet voor: het bouw- en woonrijpmaken van Tsjerke Ekers II te Sexbierum;
9. het toekennen van een planschadevergoeding (art.49 WRO) aan de heer P.L. van Breemen-Schneider, Noord 94 te Franeker;
10. het beschikbaar stellen van een krediet van 400.000,-- voor een spoedaanvraag huisvestingsvoorzieningen onderwijs van de c.s.g. Anna Maria van Schurman te Franeker voor de plaatsing van 8 noodlokalen;

11. het vaststellen van de 30^e t/m 34^e begrotingswijziging 2005.
---

Meldingen Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer bekend, dat er op 29 juni 2005 een melding is ontvangen van:

* J. Jorritsma voor het bedrijf J.J. Welding, voor een Besluit Opslag en Transport Milieubeheer op het perceel De Wieken 20 te Franeker.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 6 juli 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het vergroten en veranderen van de woning aan de Schouw 26 te Franeker;

2. het plaatsen van een naambord aan de Hertog van Saxenlaan 39-133 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 juni 2005 gedurende 4 weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

1. het realiseren van een appartementencomplex met zorgfunctie op het "Frjentsjerterein" te Sexbierum;

2. het uitbreiden van de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 juni 2005 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en

Franeker, 6 juni 2005.
De burgemeester,
M.J. Haveman.

---