Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Metropolis Festival // Postbus 131 // 3000 AC Rotterdam // 010-4341 684 // www.metropolisfestival.nl

dinsdag 5 juli 2005

Vele muzikale hoogtepunten tijdens metropolis 2005

Ruim 70.000 mensen hebben afgelopen zondag genoten van het heerlijke weer, de ontspannen sfeer, en niet te vergeten de muziek van morgen. Iedereen koos zijn of haar favorieten uit het ruime gevarieerde aanbod van 46 bands verdeeld over 6 podia. De samenwerking met het clubcircuit (Rotown, Ekko, Paradiso, Vera, Waterfront, Patronaat) en de Zuid-Hollandse Popunie leidde tot een divers en kwalitatief sterk totaalprogramma. Er kwam geen eenduidig antwoord op de vraag wie er komend jaar zal gaan doorbreken. Wie zien wij volgend jaar terug op alle festivals: Drillem met hun elektronische klanken, de rockende Zweden van Mando Diao of Desorden Público met opzwepende zwoele merengue ska? Welke cd zal veelvuldig over de toonbank vliegen, de cd van het unieke duo Death From Above 1979, de 'Love The Cup' van Sons of Daughters of de cd van Spektrum met de charismatische zangeres? Wie kan volgend jaar niet zonder beveiliging over straat, zijn dat The Ponys met hun ruige gitaarexplosies of wordt het Rilo Kiley met de mooie liedjes en de sexy zangeres? En natuurlijk de prangende vraag welke band van de Oogstpodia en het Popuniepodium volgend jaar veelvuldig terug te vinden is in het clubcircuit: zijn dat The Palookas met hun ska-punk, de vervreemdende liedjes van Kitty Contana of wordt het de onewomanshow van Elle Bandita...? Het blijft bijzonder hoe de programmeurs er ieder jaar weer in slagen de voorgaande editie te overtreffen.

Het nieuwe terrein was even wennen voor de trouwe Metropolis bezoeker. Door een grondige verbouwing van het park lagen de podia wat verder uit elkaar dan voorgaande jaren. De wandeling door de schaduw van het park en de muzikale verfrissing waren het echter waard. Iedereen was het erover eens dat er een bijzonder sfeer hing in het Zuiderpark, overal lachende en ontspannen mensen, naast de vele muziekliefhebbers ook zonnende gezinnen, artiesten die het publiek gepassioneerd bespeelden en een gevarieerde markt waar men lekker kon struinen. Kortom, een memorabele dag.

Wederom is Metropolis erin geslaagd met de vernieuwende programmering een zeer geslaagd festival neer te zetten waar zowel de vele geroutineerde festivalbezoekers en muziekliefhebbers als de dagjesmensen van hebben genoten.

Manon Breumelhof
Coördinator Publiciteit
Metropolis Festival

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manon Breumelhof

@: manon@metropolisfestival.nl

T: 010-4341 684

M: 06-2188 5607