Sociaal en Cultureel Planbureau

Beste lezer,

Op 05 juli 2005 is "Vrijwilligersorganisaties onderzocht. Over het tekort aan vrijwilligers en de wijze van werving en ondersteuning." verschenen.

ISBN: 9037702333
124 pagina's, prijs ¤ 12,90

Hieronder volgt een beknopte samenvatting.
Verzorgingshuis zoekt chauffeur voor een elektrisch tweepersoons invalidenwagentje.

Leger des Heils zoekt portier/receptionist voor sociaal pension.

Twee willekeurige voorbeelden van vacatures bij vrijwilligersorganisaties zoals je ze in een vacaturebank op internet kunt vinden. Neemt dit soort vacatures in de huidige maatschappij nu alleen maar toe? Of doen organisaties niet genoeg hun best om vrijwilligers te vinden? Wat is eigenlijk de invloed van het soort vrijwilligersorganisatie en de locatie op de beschikbaarheid van vrijwilligers?

Deze publicatie beschrijft de wijze waarop organisaties met vrijwilligers werken: het vrijwilligersbeleid. Nagegaan werd hoe organisaties vraag naar en aanbod van vrijwilligers op elkaar afstemden en wat de verklaring is van onderlinge verschillen hierin.

De publicatie is gebaseerd op een grootschalig veldonderzoek onder ongeveer 1400 vrijwilligersorganisaties in tien gemeenten. Aanvullend werd er een kwalitatief onderzoek uitgevoerd waaraan zowel deskundigen als organisaties deelgenomen hebben.

Wilt u meer weten,
raadpleeg onze website: http://www.scp.nl/publicaties/boeken/9037702333.shtml