Gemeente Woerden

6 juli 2005

Alcoholverbod op de openbare weg in Woerden van kracht

Op sommige plaatsen in Woerden (veelal rond de uitgaansgebieden) is sinds kort een alcoholverbod voor de openbare weg van kracht (op basis van artikel 2.4.8 in de APV). Op deze plekken mag u geen alcohol nuttigen in het openbaar gebied en is het ook verboden om aangebroken flesjes, blikjes etc. bij u te hebben. Het verbod geldt uiteraard niet voor de in de zone aanwezige horecabedrijven en de bijbehorende terrassen. U kunt bij de gemeente ook een tijdelijk ontheffing aanvragen, als u bijvoorbeeld een feest of evenement wilt organiseren.

Uit politiecijfers blijkt dat in de aangewezen gebieden de overlast als gevolg van alcoholgebruik toeneemt. De gemeente maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en wil met deze maatregel bereiken dat de overlast afneemt.

Artikel 2.4.8 Algemene Plaatselijke Verordening
1. Het is verboden op de weg die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

2. Het bepaalde in het eerste lid geldt niet voor: a. een terras dat deel uitmaakt van een inrichting, als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en horecawet;
b. de plaats, niet zijnde een horecabedrijf, als bedoeld onder a, waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank- en horecawet.

De volgende gebieden zijn op grond van bovenstaand artikel, bij besluit van 21 juni 2005, aangewezen ter voorkoming van verstoring van de openbare orde als gevolg van hinderlijk drankgebruik:


* Woerden: centrum (alle straten binnen de singels, inclusief singels), Westdam, Westdampark, Brediuspark, Park Oudeland, Van der valk Boumalaan, Minkemalaan, rondom het Minkemacollege en de Regenboog, Stationsweg, Stationsplein noord en zuid, Spoorlaan, Houttuinlaan(inclusief grote parkeerplaats), Steinhagenseweg, La Fontaineplein, Terschellingkade, Frederik Hendriklaan, mr. Joekespad, Rembrandtlaan, Jozef Israëlslaan, Burg. H.G. van Kempensingel, Rietveld, Leidsestraatweg en Molenvlietbrink;
* Harmelen: Dorpsstraat, Oudeland, Noordergaard, Kalverstraat, Kloosterweg en Wilhelminalaan;

* Zegveld: Middenweg, Milandweg, Molenweg, Bernhardstraat en Julianalaan;

* Kamerik: Hallehuis, Mijzijde en Breenplantsoen.

Meer informatie
Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Essarbout, tel. 0348-428824.