Gemeente Buren


Burense inwoners zijn positief over de telefonische dienstverlening

De gemeente Buren wil weten hoe de klant de telefonische dienstverlening ervaart en of dit nog verbeterd moet worden. Daarom heeft de gemeente eind mei begin juni 2005 een telefonische enquête gehouden.

Medewerkers van het Telefonisch Informatiecentrum (TIC) vroegen aan de bellende klant of zij mee wilden werken aan een telefonische enquête van de gemeente. Klanten die dat wilden werden op een ander tijdstip teruggebeld voor de vragen.


Tevreden
In totaal hebben er 65 klanten aan de enquête meegedaan. Dit is 40,6 % van de beschikbare telefoonnummers. De klanten reageerden zeer positief over de medewerkers van het TIC. De eerste contacten met de gemeente zijn correct en persoonlijk, de medewerkers laten merken dat zij plezier hebben in hun werk en de wachttijden zijn niet te lang ook niet bij het doorschakelen naar een vakafdeling. In sommige situaties was de wachttijd in de middag wel te lang.

Minder positief zijn de klanten over het nakomen van terugbelafspraken door vakafdelingen. 47,06% van de geënquêteerden zijn niet teruggebeld. Op dit onderdeel kan de gemeente Buren zijn kwaliteit zeker verbeteren. De komende tijd zullen wij dit probleem dan ook aanpakken.

56,92 % van de geënquêteerden geven de telefonische dienstverlening van de gemeente Buren een 7 als cijfer. 41,54 % geeft een 9! Een uitkomst waarmee wij uitermate tevreden zijn! Meer informatie en de statistieken kunt u vinden op www.buren.nl