Gemeente Laarbeek



* Nota vent- en standplaatsenbeleid

Nota vent- en standplaatsenbeleid
Voor het verkopen van goederen aan de deur (venten) of het innemen van een standplaats met een kraam of verkoopwagen van waaruit goederen worden verkocht, is een vergunning nodig. Dit is geregeld in de artikelen 5.2.2 en 5.2.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In deze artikelen staat onder meer vermeld wanneer een verzoek om vergunning kan worden afgewezen. Om deze weigeringsgronden goed te kunnen toepassen is een duidelijk beleid nodig.

Spelregels
Laarbeek kende tot op heden geen uitgewerkt vent- en standplaatsvergunningenbeleid. Daarin gaat nu verandering komen met de vaststelling van de Nota vent- en standplaatsenbeleid gemeente Laarbeek. In deze nota zijn spelregels vastgelegd met betrekking tot het aanvragen en beoordelen van verzoeken om een vent- of standplaatsvergunning en het gebruik maken van eenmaal verleende vergunningen. Ook wordt vastgelegd waar en wanneer er gevent mag worden of een standplaats mag worden ingenomen, welke kosten hiermee gemoeid zijn en aan welke voorwaarden een aanvrager moet voldoen om voor een vergunning in aanmerking te komen.
De nota beoogt duidelijkheid te scheppen voor de venters en standplaatshouders, voor de plaatselijke omgeving en de gemeentelijke organisatie.

Ter inzage
De nota ligt vanaf maandag 4 juli tot en met maandag 1 augustus 2005 ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis van Laarbeek te Beek en Donk. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze kenbaar maken ten aanzien van de inhoud van de nota. Vervolgens zullen burgemeester en wethouders de nota definitief vaststellen en bekendmaken.
Verzoeken om vergunning voor het jaar 2006 zullen op basis van deze nieuwe spelregels worden beoordeeld.
Het is wettelijk gezien niet mogelijk om tegen de vaststelling van deze beleidsregels bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Gruijters (telefoon 0492-469756) of de heer R. van Heijnsbergen (telefoon 0492-469757).