Confior introductie succesvol: Martin Kerkhof verlaat Menzis


06.07.2005 / 12:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Menzis

Martin Kerkhof verlaat per 1 december 2005 de Raad van Bestuur van Menzis zorg en inkomen. Als toegevoegd lid van de Raad van Bestuur was hij verantwoordelijk voor de integratie van NVS/Rijnmond binnen het Menzis-concern. Bovendien heeft hij het tussenpersonenlabel Confior met succes geïntroduceerd.

In zijn periode in de Raad van Bestuur van Menzis heeft Martin Kerkhof de integratie van 'Rotterdam' in Menzis begeleid. Martin Kerkhof: 'Met een gerust hart laat ik Confior bij Menzis achter. Met de introductie van Confior neemt Menzis het intermediaire distributiekanaal serieus. Daarmee onderscheidt Menzis zich van andere zorgverzekeraars. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Confior als onderdeel van Menzis in de komende tijd een belangrijke rol gaat spelen om het intermediair van dienst te zijn bij het invoeren van de basisverzekering.'

Overname
In 2004 kwam de overname van DKV-Nederland door Menzis tot stand. Menzis was op zoek naar een stevige partner die de markt voor tussenpersonen bediende. Bovendien haalde Menzis met het intermediairlabel Rijnmond een risicodrager binnen voor inkomens- en verzuimverzekeringen. Na de integratie binnen Menzis en in combinatie met de eigen arbo- en reïntegratiedienst Ardyn heeft dit geleid tot de introductie van Confior. De taken van Martin Kerkhof binnen de Raad van Bestuur worden overgenomen door Wybe Cnossen, verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Menzis. De dagelijkse leiding van Confior komt in handen van Henk Ramautar, directeur Sales Menzis. René Oud blijft als manager Confior het vertrouwde aanspreekpunt voor de tussenpersoon en rapporteert aan de directeur Sales. Martin Kerkhof houdt zich de komende maanden bezig met afronden en overdragen.

Menzis
Meer dan 2 miljoen verzekerden weten zich goed verzekerd bij Menzis, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Menzis bestaat uit de zorgverzekeraars Amicon, Geové, NVS en AnderZorg, het intermediairlabel Confior en het arbo- en reïntegratiebedrijf Ardyn Arbo en Advies. Menzis is een landelijke zorgverzekeraar met een sterke regionale verankering, met kantoren in Zwolle, Groningen, Rotterdam, Wageningen en Enschede.