Ingezonden persbericht


TIBCO Software komt met resultaten tweede kwartaal

Rotterdam/Alkmaar, 6 juli 2005 --- TIBCO Software Inc. (Nasdaq:TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, heeft de resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal dat werd afgesloten op 29 mei 2005. De omzet in het kwartaal kwam uit op $101,4 miljoen. De omzet afkomstig uit de verkoop van licenties bedroeg $41,8 miljoen. De netto winst in het verslagkwartaal, berekend volgens boekhoudprincipes die in de Verenigde Staten gangbaar zijn, beliep $21,7 miljoen, of $0,10 per aandeel. Deze winst is inclusief een eenmalig belastingvoordeel van $18,2 miljoen.

Berekend volgens de non-GAAP methode bedroeg de netto winst in het tweede kwartaal $8,6 miljoen. TIBCO's non-GAAP netto winst per aandeel in het verslagkwartaal kwam uit op $0,04. De non-GAAP resultaten zijn exclusief lasten, afschrijvingen op immateriële goederen en herstructureringskosten en gaan verder uit van een non-GAAP belastingdruk van 38 procent.

"Hoewel de resultaten beneden de verwachtingen lagen, zagen we een aanzienlijke verbetering van het aantal binnengekomen orders in het verslagkwartaal en tevens een verbetering van de diversificatie van die orders. Daarnaast zijn we winstgevend gebleven en hebben we kasgeld gegenereerd", zei TIBCO's bestuursvoorzitter en CEO, Vivek Ranadivé. "Het aantal en de diversificatie van de orders in dit kwartaal bevestigen onze kijk op het groeiende belang van de integratiemarkt. We blijven al onze aandacht richten op de potentie van die afzetmogelijkheden."

Belangrijkste gebeurtenissen in het tweede kwartaal van boekjaar 2005 In het tweede kwartaal kon TIBCO 83 nieuwe klanten verwelkomen en belangrijke orders boeken bij nieuwe en bestaande klanten, onder wie Carrefour, Harrah's Entertainment, Telecom Italia S.p.A., DBS Bank Ltd., Chevron Texaco, E.&J. Gallo Winery, A.G. Edwards en Hawaiian Telcom.

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië. TIBCO heeft twee vestigingen in Nederland, Alkmaar en Rotterdam, en een Belgische vestiging te Brussel.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Bert Lubbers of Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl

---