Ingezonden persbericht


Persbericht

Sogeti en Borland bieden samen oplossing voor Requirements Lifecycle Management

~ Borland® CaliberRM(TM) speelt een belangrijke rol in kwaliteitsbeheersing ~

Amstelveen/Vianen, 6 juli 2005 - ICT-dienstverlener Sogeti Nederland B.V. heeft Borland's CaliberRM(TM) requirements management-oplossing en zijn best practices op het gebied van requirements management geïntegreerd in de portfolio Integrale Kwaliteitsbeheersing. Sogeti integreert CaliberRM in haar dienstverlening "Requirements Lifecycle Management". Met betere kwaliteit van requirements wordt de basis gelegd voor het ontwikkelen van ICT-toepassingen die aansluiten op de behoefte van de business. Met betere requirements en adequaat beheer van deze requirements wordt een groot deel van afwijkingen in projecten voorkomen. Dit betekent minder rework en faalkosten en verkorting van de projectduur. In bredere context betekent Requirements Lifecycle Management dat business en IT door nauwer samen te werken de business doelstellingen beter kunnen ondersteunen.

Wim van Uden, directeur van de divisie Software Control binnen Sogeti, is zeer tevreden over de combinatie met Borland CaliberRM: "Voor onze klanten wordt kwaliteit van ICT-toepassingen een steeds belangrijker issue. Kwaliteit wordt ook gezien als bepalende factor voor beheersing van tijd en geld, de andere factoren binnen de zogenaamde duivelsdriehoek*. Met de toevoeging van Borland's expertise en propositie op het gebied requirements management kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen in het beheersen van de kwaliteit van ICT-toepassingen, zowel gedurende de project lifecycle als de daaropvolgende beheerfase."

"In de markt is momenteel veel vraag naar manieren om kwaliteitssoftware te produceren, snel en binnen het gestelde budget. Deze vraag bestaat al veel langer maar wordt urgenter in een tijd waarin organisaties zich nog meer willen onderscheiden van hun concurrenten en meer uit hun investeringen in IT willen en moeten halen. Met onze expertise op het gebied van Software Delivery Optimization(TM) bieden wij onze klanten meer kansen om kwalitatief goede software af te leveren op de meest efficiënte manier", zegt Cathal Griffin, regional director Benelux, Eastern & Central Europe, Middle East & Mediterranean bij Borland.

Requirements management en CaliberRM in het bijzonder zijn belangrijke componenten van Borland's Software Delivery Optimization-visie. Hiermee kunnen organisaties softwareontwikkeling evolueren tot een succesvol, voorspelbaar en beheersbaar bedrijfsproces.


* Tijd, Kwaliteit, Geld.
Deze drie kunnen ook niet los van elkaar worden gezien en worden in softwaretest-land ook wel de duivelsdriehoek genoemd. Dus: Wordt het budget (geld) verlaagd, dan duurt het project langer (tijd) of gaat dit ten koste van de kwaliteit.

(343 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is één van de top-5 ICT-bedrijven van Nederland. Met ruim 2.100 medewerkers en een historie van 35 jaar wil Sogeti een bijdrage leveren aan de eenvoud, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en efficiëntie van ICT om het zo tot een gewoontegoed te maken. Het ontwerpen, realiseren, implementeren, testen en beheren van ICT-oplossingen behoort tot onze core-business. We staan voor kwaliteit en vakmanschap; dit is zichtbaar in onze dienstverlening en in de door ons ontwikkelde en tot standaard uitgegroeide methoden zoals DYA®, Regatta®, TMap® en TPI®. Meer informatie over Sogeti is te vinden op www.sogeti.nl .

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery .

Borland, CaliberRM, Software Delivery Optimization, and all other Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com