Gemeente Assen


Opschoondag Eiberstraat/Roerdompstraat groot succes

Assen, 6 juli 2005

Wel acht containers vol met groen en grof vuil zijn afgelopen vrijdag weggehaald tijdens de schoonmaakactie met de bewoners in de Eiberstraat en Roerdompstraat. Zo'n 20 bewoners hebben samen met de gemeente, de SWA en de politie de buurt in één dag weer een stuk aantrekkelijker gemaakt.

De Gemeente Assen, de SWA en de politie hebben het initiatief genomen om samen met bewoners een opschoondag te organiseren in de Eiberstraat en Roerdompstraat. Het gezamenlijk initiatief is een eerste aanzet om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Op deze dag werd grof vuil verwijderd en het aanzien van de voor- en achtertuinen verbeterd.

Om de dag succesvol te laten verlopen zorgde de gemeente Assen behalve voor afvalcontainers en borstelmachines ook voor de nodige mankracht. De SWA bracht hoveniers in en verzorgde de catering. En ook de wijkagent stak zijn handen uit de mouwen. Maar het waren toch vooral de bewoners die hard gewerkt hebben om hun eigen omgeving een stuk vriendelijker en leefbaarder te maken, en met succes. Iedereen was enthousiast over de resultaten.