FNV

Jongeren op de koffie bij Agnes Jongerius

De FNV wil meer voeling houden met jongeren. Elke maand komt daarom een groepje jongeren op de koffie bij de FNV-voorzitter. FNV e-Magazine was erbij.

Ze kwamen met z'n zevenen en de koffie met gebak stonden al klaar. FNV-voorzitter Agnes Jongerius ontving vanochtend voor de eerste keer de jongeren van het FNV-jongerennetwerk.

Patrick, Hanan, Patricia, Mijke, Mathijs, Rutger en Christa, afkomstig van FNV Bondgenoten, ABVAKABO FNV en de vakcentrale zelf wilden van Jongerius weten hoe het haar bevalt als kersverse voorzitter.

Jongerius vertelde over haar bezoek aan Florence, waar de Europese vakbondsleiders elkaar in de afgelopen week ontmoetten. Alle vakbonden in Europa hebben moeite om jongeren te werven. Jongerius wil naar voorbeeld van de Britse TUC een onderzoek naar de hoogte van het bedrag voor werving.

In Engeland begint de TUC deze zomer met een Organising Academy. Dit is een project waarbij de vakcentrale jongeren vier dagen per week bij een bond neerzetten.

Van daaruit gaan ze plekken bezoeken waar veel jongeren zitten om hen lid te maken. Verder krijgen ze een dag per week een training. De FNV gaat kijken of dit ook iets voor Nederland is.

Verder werd er druk gebrainstormd over de invulling van het jongerennetwerk. Een website is onontbeerlijk, evenals een logo in de juiste kleuren.

Op 1 oktober organiseert Zelfstandige Bondgenoten samen met de Kamers van Koophandel de Dag van de Stage. Dat is een goed moment om het jongerenwerk onder de aandacht te brengen.