Gemeente Langedijk


ING Vastgoed Ontwikkeling gekozen voor ontwikkeling plangebied winkelcentrum Broekerveiling
06 juli 2005

Samen met de heer Van den Heerik, eigenaar van het winkelcentrum en gemeente Langedijk maakt ING nu een plan van aanpak.

Dinsdagavond 5 juli heeft wethouder Hans de Graaf in de gemeenteraadsvergadering een toelichting gegeven op de laatste ontwikkelingen rond plangebied Winkelcentrum Broekerveiling. De laatste stand van zaken was dat er een onafhankelijke marktpartij zou worden gezocht, die de ontwikkeling van het gebied ter hand zou nemen. Een selectiecommissie werd samengesteld, bestaande uit de projectwethouder, leden van het MT, hoofd projectbureau, stedenbouwkundig supervisor en de projectleiding. Dit team verzorgde de beoordeling van marktpartijen en hun strategieën.

Een selectieprocedure is gehouden in drie fasen. In de eerste fase zijn vijf partijen geselecteerd, die in de tweede fase hun plan/strategie konden indienen. Hieruit zijn twee partijen geselecteerd die een presentatie mochten verzorgen. De uiteindelijke keuze van de selectiecommissie en burgemeester en wethouders is gevallen op ING Vastgoed Ontwikkeling. De eigenaar van het winkelcentrum, de heer H. van den Heerik, is vanaf het begin geïnformeerd over het selectieproces.

De gemeente gaat samen met de heer Van den Heerik en ING nu het vervolgproces in. Dit begint met het maken van een plan van aanpak om te komen tot een Masterplan. Hiervoor wordt een intentieovereenkomst gesloten tussen de ING en de gemeente. De uitgangspunten en afspraken voor de komende onderzoeksfase worden hierin vastgelegd. Als het Masterplan gereed is en zowel de gemeenteraad als de directie van ING ermee instemmen, wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ING voor de realisatie van het plangebied.