39 nieuwe Nederlandse klanten voor Co ntrol Break International in eerste half jaar 2005

Nieuwegein, 6 juli 2005 - Control Break International (CBI), de Nederlandse ontwikkelaar van SafeBoot-oplossingen voor mobiele beveiliging, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 39 nieuwe klanten opgetekend in Nederland. Tot de nieuwe klanten behoren onder meer ANWB, de Tweede Kamer der Staten Generaal, Unilever, Adecco, Zwitserleven, Robeco, VGZ-IZA, Akzo Nobel, Stichting B.K.R., Univé, Loyens & Loeff, Stork, Achmea, Versatel, Gemeente Amsterdam, Moret Meubelen, Villeroy en Boch, Sociale Dienst Amsterdam, Stater, Holland Railconsult, enkele ministeries en politiekorpsen. Inmiddels maakt meer dan de helft van de Nederlandse politiekorpsen gebruik van de SafeBoot software. Daarnaast breidden het afgelopen half jaar 37 klanten hun contract met CBI uit en werden 32 contracten verlengd.

Jan van Vliet, General Manager van CBI Benelux: "Identiteitsfraude, waarbij een persoon zich voordoet als iemand anders, is in de VS al jarenlang een groot probleem en komt ook steeds meer voor in Europa. Deze vorm van computercriminaliteit kan leiden tot grote financiële schade. Onderzoeken tonen aan dat naar schatting 1 op de 10 bedrijven in Europa te maken heeft met diefstal van gegevens en hardware. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar onze producten sterk toeneemt."

Marco van de Veen, security consultant bij VGZ-IZA: "VGZ-IZA erkent de noodzaak om waardevolle en vertrouwelijke informatie te beschermen. De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht ons zelfs daartoe. Zakenrelaties die het product naar volle tevredenheid gebruikten, brachten op ons het pad van SafeBoot. Ook het feit dat Gartner het product hoog aanschrijft, was belangrijk bij onze keuze. Na uitvoerige vergelijkende testen kwam SafeBoot bij ons als beste product naar voren. Daarnaast is CBI een prettig zakenpartner door de snelle helpdesk-ondersteuning en korte lijnen binnen de organisatie. Ook het feit dat het bedrijf een eigen vestiging heeft in Nederland heeft ons doen besluiten voor SafeBoot te kiezen."

Naast een groeiende interesse voor SafeBoot Device Encryption, dat de complete harde schijf versleutelt van mobiele apparaten als laptops en PDA's, zijn ook de eerste klantcontracten afgesloten voor SafeBoot Content Encryption, dat vorig jaar september werd geïntroduceerd. Deze software versleutelt bestanden en mappen in het netwerk en op draagbare media zoals USB memory sticks.

Over Control Break International en SafeBoot
Control Break International (CBI), een Nederlandse leverancier van software voor beveiliging van mobiele data, ontwikkelt en distribueert de SafeBoot-productlijn. De SafeBoot producten beveiligen data op notebooks, PC's en PDA's. Hierdoor wordt voorkomen dat niet-geautoriseerde personen toegang hebben tot bedrijfskritische gegevens. Daarnaast voorkomt SafeBoot het niet-geautoriseerd gebruik van verwijderbare apparatuur, zoals USB-sticks, modems, verwijderbare harde schijven en digitale camera's. Dit gebeurt door middel van sterke toegangscontrole en krachtige encryptie. Control Break International heeft eigen verkoop- en supportvestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft het bedrijf wereldwijd distributeurs in meer dan 40 landen. De ABN Amro bank heeft sinds 2003 een minderheidsbelang in het bedrijf.