Fidelity International benoemt Theo van der Meer


06.07.2005 / 13:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Christine marges

Fidelity International maakt bekend dat Theo van der Meer benoemd wordt tot Head of Institutional Business voor de Benelux. Theo zal rapporteren aan Peter Lord, Managing Director of European Institutional Business. Raoul van der Lugt, Investment Director voor Zwitserland, die sinds augustus vorig jaar de activiteiten van Fidelity in de institutionele markt heeft gecoördineerd, zal tijdens de inwerkfase nauw met Theo blijven samenwerken.

Theo zal gestationeerd worden in Amsterdam en daar als lokale vertegenwoordiger voor de Nederlandse markt ook rapporteren aan Mike Nikou, Executive Director, die de eindverantwoordelijkheid draagt voor de wholesale- en retail-activitetiten van Fidelity in de Benelux en Scandinavië.

Theo maakte 18 jaar geleden zijn entree op de Nederlandse beleggingsmarkt bij de Amro Bank. In 1991 stapte hij over naar Robeco, waar hij met veel succes een klantenbestand van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen opbouwde. In maart 2001 werd hij bij NIB Capital Asset Management benoemd tot Managing Director Business Development; als lid van de directie droeg hij de commerciële verantwoordelijkheid voor het opzetten van een nieuwe asset management-organisatie, die zich zou specialiseren in het ontwikkelen van alternatieve beleggingen voor de moedermaatschappijen ABP en PGGM. Theo maakt de overstap naar Fidelity vanuit de functie van Head of Institutional Investors - Nothern Europe bij Vanguard.

Peter Lord licht toe:'Onze institutionele cliënten in de Benelux vertegenwoordigen een aanzienlijk belang voor Fidelity, met een uitstekende omzet en een flink groeipotentieel. Ik ben blij dat we iemand hebben kunnen aantrekken van het formaat van Theo van der Meer. Het afgelopen jaar heeft Raoul van der Lugt hard gewerkt aan het coördineren en versterken van onze institutionele activiteiten en ik heb er alle vertrouwen in dat Theo met zijn uitgebreide kennis van de Nederlandse markt van onschatbare waarde zal zijn om onze huidige relaties verder uit te diepen en nieuwe relaties tot stand te brengen.'

Mike Nikou voegde daaraan toe: 'Fidelity staat goed op de kaart in zowel het wholesale- als het institutionele kanaal. Als eindverantwoordelijke voor de Nederlandse activiteiten van Fidelity verheug ik me erop nauw met Theo samen te werken, om onze aanwezigheid en activiteiten in deze kanalen nog verder te versterken.'


- Einde -
Opmerking voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anne Read, Fidelity International Tel: +44 20 7961 4409 Henk van Eldik, Fidelity International Tel: +352 250 4042262