Gemeente Tilburg

Datum
6 juli 2005

KvK en gemeente Tilburg presenteren: Innovatieprogramma Midden-Brabant

Impuls voor vernieuwing en versterking regionale economie

Het College van Tilburg heeft ingestemd met de opzet van het Innovatieprogramma Midden-Brabant. Een exemplaar van de nota wordt vandaag tijdens een werkbezoek aan Midden-Brabant, aangeboden aan de Commissaris van de Koningin, mevrouw Hanja Maij-Weggen.

Innovatie staat hoog op de provinciale, landelijke en Europese agenda. Bedrijven weten dat kennis rond innovatie concurrentievoordeel op kan leveren. Helaas blijkt dat voor ruim de helft van het MKB innovatie geen aandachtspunt is. Sinds 2002 werken regionale partners waaronder de gemeente Tilburg, de KvK Midden-Brabant en Syntens, samen om projecten en initiatieven te ontwikkelen. Deze Kennisalliantie Midden-Brabant wil vooral de innovatiekracht van Midden-Brabant versterken.

Het Innovatieprogramma Midden-Brabant richt zich op de regio en is een initiatief van de Kamer van Koophandel Midden Brabant in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg. De focus ligt op het versterken van de innovatieomgeving zodat ondernemers worden aangezet, gestimuleerd en gefaciliteerd om met innovatie aan de slag te gaan. Kennis in Bedrijf is het eerste gedeelte van het programma en richt zich met concrete projecten op het Midden-Brabantse MKB. Hierin staat centraal het vergroten van de bekendheid met de innovatiemogelijkheden en het zowel inhoudelijk als financieel ondersteunen en faciliteren van innovatie. Het andere deel richt zich op het samenbrengen, benutten en beter profileren van de economische kracht in de regio. Met vertegenwoordigers van vijf clusters (creatieve sector, food, logistiek, automotive/mechatronica/vliegtuigonderhoud, gezondheidszorg en life sciences) worden visie en strategieën ontwikkeld op innovatie en groeimogelijkheden voor de toekomst.

Wethouder Economie, Hans Janssen: "Door krachten te bundelen kunnen we flinke stappen voorwaarts maken, waardoor ik veel kansen zie voor onze regio. Wat Tilburg betreft is dit een goede basis voor een nieuw Regionaal Economisch Actieplan".

Henk Rosman, directeur KvK Midden-Brabant: "Het zijn de bedrijven zelf die innoveren. Het stimuleren van de omgeving kan daarbij helpen. Dat is waar we in deze samenwerking met onze partners aan willen en gaan werken."

Voor de pers:
Monique van der Blom, Drs. Th.B. ter Huurne

Bestuurswoordvoering gemeente Tilburg Regiostimulering, KvK Midden-Brabant Telefoon (013) 542 98 70 Telefoon (013) 594 43 1


---- --