Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


6 juli 2005


Onderwerp: aanhouding in onderzoek naar brandstichtingen


De politie Apeldoorn heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 47-jarige Apeldoorner aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een brand-stichting aan de Olieslagershorst die nacht. De verdachte is in verzekering gesteld. Of de verdachte verantwoordelijk is voor meerdere brandstichtingen moet uit het onderzoek blijken.


Wekenlang posten door agenten; extra politiesurveillance, buurtbewoners die in overleg met de politie 's nachts een oogje in het zeil hielden, heeft maandagnacht tot een eerste resultaat geleid. Agenten hebben die nacht een 47-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van brandstichting van een auto aan de Olieslagershorst.


Het vuur werd omstreeks 00.55 uur door een getuige gemeld. De in de wijk aanwezige agenten stelden direct een onderzoek in en kort daarop werd deze verdachte aangehouden. De gealarmeerde brandweer bluste het vuur.


In de wijk de Maten zijn gedurende een langere periode meerdere bewoners gedupeerd doordat hun auto in de nachtelijke uren in vlammen op ging. Bij andere wijkbewoners werden banden lek gestoken of werd de auto bekrast.
Na de meldingen stelde de politie een buurtonderzoek in, maar duidelijkheid over de mogelijke verdachten werd niet verkregen. Gaat het om jongeren die zijn wezen stappen, gaat het om één of meerdere verdachten ?


Aangezien vooral de brandstichtingen toch tot de nodige onrust leidde werd door de politie extra gesurveilleerd en werd een beroep op de wijkbewoners gedaan om bijzonderheden te melden. Tijdens een buurtbijeenkomst besloten bewoners spontaan om in de nachtelijke uren te gaan surveilleren. Dit gebeurde in overleg met de politie en in de nachtelijke uren werd er ook door agenten in de wijk gepost met bovenstaande aanhouding als gevolg.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --