Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 juli 2005


APELDOORN - Politie houdt duo aan


De politie heeft gisteren en vandaag twee Apeldoorners (53 en 47 jaar) aangehouden voor diefstal van flessen drank en mishandeling van een plaatsgenoot. De twee worden ervan verdacht in de nacht van maandag op dinsdag bij een plaatsgenoot op bezoek te zijn geweest en toen enkele flessen wijn te hebben gestolen. Tijdens de diefstal werd betrokkene ook nog mishandeld en hiervan deed hij dinsdag aangifte. De oudste verdachte (veelpleger) kon dinsdag worden aangehouden, de andere vandaag.


APELDOORN - Gestolen auto teruggevonden


De politie kreeg dinsdag (5/07) door dat er op het terrein van een bedrijf aan de Laan van Westenenk een niet afgesloten auto met een lekke band stond. De politie ging aan de hand van het kenteken op zoek naar de eigenaar. Het bleek om een 54-jarige inwoner van Vaassen te gaan. De man was echter telefonisch niet te bereiken, maar tijdens de naspeuringen door de agenten werd duidelijk, dat de benadeelde net bij zijn plaatselijke politie aangifte deed. Hij kon direct van het terugvinden van z'n auto op de hoogte worden gebracht.


APELDOORN - Buizerd valt man aan


Een buizerd heeft dinsdagmiddag (5/07) op de Amersfoortseweg een man uit Rijssen aangevallen. De man, werkzaam in Apeldoorn, ging in zijn pauze hardlopen toen rond 13.55 uur uit een bos een buizerd over zijn hoofd scheerde. De buizerd vloog het bos weer in, kwam terug en raakte de man van achteren op zijn hoofd. De hardloper hield er een wondje aan over. De inwoner van Rijssen is een vogelkenner en weet zeker dat het om een buizerd gaat, die kennelijk zijn territorium verdedigt.


WENUM WIESEL - Zeventig bestuurders in de fout


Zeventig bestuurders van motorvoertuigen gingen dinsdagmiddag op de Zwolseweg tijdens een snelheidscontrole in de fout. Ruim 2.300 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 70 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --