Gemeente Leeuwarden


Plannen gebiedsontwikkeling Cambuurstadion

Bron: Gemeente Leeuwarden (06-07-2005)

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden hebben dinsdag 5 juli ingestemd met plannen voor een upgrade van het gebied Cambuurstadion en naastgelegen Sportpark Cambuur. Tijdens een druk bezochte informatieavond werden ideeën hiervoor gepresenteerd door vertegenwoordigers van de Accolade Groep uit Heerenveen, Cambuur en de Gemeente Leeuwarden.

Het initiatief tot de gebiedsontwikkeling is genomen door de Accolade. Dit samenwerkingsverband van woningbouwcorporaties uit de A7 zone is van plan het Cambuurstadion aan te kopen en voor eigen risico tot een gebiedsontwikkeling te komen. Aan de vele belangstellenden werden verschillende mogelijkheden gepresenteerd, ontwikkeld door Kappler Architecten. De gemeente Leeuwarden heeft overigens wel een aantal voorwaarden gesteld over de gebiedsontwikkeling. Naast de sportaccommodaties moeten ook andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld wonen en (zorg)voorzieningen, worden toegestaan. Verder dient de mogelijkheid tot gebruik als accommodatie voor het amateurvoetbal gewaarborgd te blijven.

Naar verwachting zal de gemeenteraad zich in september uitspreken over de plannen. Daarna kan - in samenspraak met belanghebbenden en betrokkenen - worden begonnen met het opstellen van een stedenbouwkundig masterplan. Het is de bedoeling om in 2007 te starten met een gefaseerde aanpak van dit gebied.