Digitale Gemeente Houten

Windmolens aanleiding voor nieuwe vragen van Gerard Zandbergen

woensdag 6 juli 2005 - Door: Frank Magdelyns

Raadslid Gerard Zandbergen (Fractie ZB/Inwonerspartij Transparant Houten) heeft woensdag vragen gesteld aan het Houtens College over de planschade die inwoners mogelijk gaan verhalen bij de plaatsing van drie toekomstige windmolens bij de Meerpaal.

Volgens Zandbergen is op 22 juni 2005 een artikel aangenomen door de Eerste Kamer, die regelt dat planschade kan worden doorberekend aan de veroorzaker. Dit betekent in het geval van de drie windmolens in de ecologische zone van De Meerpaal, dat de gemeente Houten de schadeclaims van de omwonenden kan neerleggen bij Eneco.

Zandbergen acht de kans zeer groot dat de gemeente Houten geconfronteerd wordt met aanzienlijke planschadeclaims als de windmolens zijn gebouwd. ,,In het kader van een transparant openbaar bestuur zou het goed zijn om daarover van de zijde van de gemeente zo spoedig mogelijk, en publiekelijk, opening van zaken te geven, zegt Zandbergen.

Concreet vraagt Zandbergen of de gemeente beschikt over een risico-analyse van de te verwachten planschadeclaims van bewoners vanwege de voorgenomen plaatsing van drie windturbines aan de Veerwagenweg. Ook wil hij weten of de gemeente Houten in het openbaar een mededeling hierover wil doen, en indien niet waarom niet. Tenslotte vraagt Zandbergen of de gemeente het voornemen heeft de schadeclaims daadwerkelijk bij Eneco neer te leggen en indien dit niet het geval is hoe de gemeente de planschade wil opnemen in haar begroting.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).