Gemeente Sittard-Geleen


Persbericht
6 juli 2005
Ketenpartijen ontwikkelen gezamenlijke werkgeversdienstverlening op regionaal niveau

De tripool gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht gaan met de locale vestigingen van het Centrum voor Werk en Inkomen en de uitvoeringsinstelling werknemersverzekeringen (UWV) samenwerken om de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren.

De samenwerking is erop gericht bij te dragen aan het oplossen van de structurele knelpunten op de (regionale) arbeidsmarkt zoals de mismatch tussen vraag en aanbod en de gebrekkige aansluiting van reïntegratie- en scholingstrajecten op de arbeidsmarkt. Door middel van het oprichten van een Werkgelegenheidspunt ontstaat één publiek loket dat de dienstverlening van de drie partijen binnen de keten van Werk en Inkomen in onderlinge samenhang kan aanbieden. Het streven is werkgevers op maat te bedienen met het meest passende aanbod aan werkzoekenden.

Waar nodig kunnen werkgeversarrangementen (bv. loonkostensubsidies, werken met behoud van uitkering) worden samengesteld. Service, snelheid en kwaliteit worden de sleutelbegrippen van de gezamenlijke werkgeversdienstverlening. Meer vacatures werven en vervullen en meer (uitkeringsgerechtigde) werkzoekenden uit de regio aan het werk helpen zijn de beoogde resultaten. De samenwerkende partijen zien het belang van een juiste match met de vraagzijde nu en in de toekomst als een belangrijke factor bij het werven en behouden van werkgelegenheid in de regio.