PERSBERICHT - 2005-07-06

Veel files door vakantieverkeer en afsluiting A27

Volgens de ANWB zal de afsluiting van de A27 tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem komend weekend voor veel vertraging zorgen op de Nederlandse wegen. Bovendien beginnen in de regio Zuid de vakanties voor het basisonderwijs. Dit betekent het begin van de zomervakantie voor ruim 825.000 mensen. Daarvan blijven er 375.000 in eigen land en gaan 450.00 naar het buitenland.

In Nederland zorgen werkzaamheden komend weekend voor veel vertraging. De A27 is richting Utrecht dicht tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem. Hierdoor wordt er extra drukte verwacht op de omleidingsroutes via de Moerdijkbrug (A59 en A16) of via s-Hertogenbosch (A59 en A2). De werkzaamheden beginnen vrijdagavond laat. Maandagochtend 06.00 uur is de weg weer open.

Bij Arnhem is het aan het eind van de week extra druk. Dit vanwege de concerten van Coldplay op donderdagavond en Anastacia op vrijdagavond in het Gelredome.

Van 8 tot 10 juli wordt in Den Haag voor de laatste keer het North Sea Jazz festival gehouden. Dit zorgt voor vertraging op de wegen richting Den Haag: de A4, A12 en A44.

Frankrijk en Duitsland
In zowel Frankrijk als Duitsland wordt het zeer druk op de snelwegen richting het Zuiden. In Duitsland begint de vakantie in de deelstaat Noord Rijnland-Westfalen. Vooral in het noorden op de A1 en A7 bij Hamburg en in het zuiden naar en rond München staan lange files. Bovendien is de Tour de France dit weekend in Duitsland. Bij Karlsruhe (zaterdag) en Pforzheim (zondag) moet met lokale wegafsluitingen en omleidingen rekening worden gehouden.

Vrijdagavond begint in Frankrijk voor een groot aantal mensen de vakantie. Dit zorgt voor files op de uitvalswegen van Parijs naar Normandië en Bretagne. Zaterdag is het vooral druk op de route du Soleil (A6 en A7).

België
Onderweg naar Frankrijk is er vertraging te verwachten in België. Ook daar beginnen de vakanties waardoor het dit weekend erg druk wordt op de Belgische snelwegen.
Daarnaast kunnen de werkzaamheden aan de Ring van Antwerpen voor vertraging zorgen. In de maand juli is de Kennedytunnel verboden voor voertuigen breder dan twee meter. Zij moeten omrijden via de Liefkenshoektunnel, waar tol moet worden betaald. Ook op de wegen naar de Ardennen (E25/E411) wordt vanwege werkzaamheden veel vertraging verwacht.