Ingezonden persbericht


Business Intelligence partners van Microsoft richten Decision Intelligence Task Force (DIT) op

Samenwerkingsverband hanteert een nieuwe aanpak voor business intelligence onder het motto 'DIT maakt de keus eenvoudig'

Schiphol-Rijk, 6 juli 2005 - Het halen van meer informatie uit de aanwezige bedrijfsgegevens (business intelligence - BI) wordt voor bedrijven steeds belangrijker, om inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering en om beter geïnformeerd beslissingen te nemen. In aansluiting op deze ontwikkeling heeft Microsoft vorig jaar heeft het initiatief genomen tot de opzet van een netwerk van business intelligence partners. Inmiddels is dit netwerk uitgegroeid tot een gezelschap van softwareleveranciers en system integrators die vanaf vandaag onder de naam Decision Intelligence Taskforce (DIT) actief een nieuwe aanpak van business intelligence willen bevorderen.

De nieuwe aanpak van DIT gaat ervan uit dat business intelligence een zeer breed terrein bestrijkt. Een enkele technologie volstaat daarom niet. Samen kunnen de Microsoft-partners een breed scala aan technologieën leveren voor een geïntegreerde totaaloplossing. Uitgangspunt daarbij is dat de ontsluiting van de gegevens aan de basis moet plaatsvinden, onafhankelijk van de systemen waarin zich deze bevinden. Dit maakt alle bedrijfsgegevens makkelijk toegankelijk voor analyse en wordt het veel eenvoudiger om aan de verschillende BI-behoeften te voorzien - van informatie over corporate performance tot aan individuele rapporten.

Geen enkele partij is in staat om voor al deze verschillende BI-behoeften een complete oplossing te bieden. Ook is het voor de meeste bedrijven niet haalbaar om zelf verschillende partijen samen te brengen om tot een oplossing te komen. Door binnen DIT een groot aantal partners samen te brengen die ook als één geheel kunnen optreden, wordt het voor bedrijven economisch haalbaar om een breed scala aan technologieën in te zetten voor een complete BI-oplossing. De Decision Intelligence Taskforce heeft inmiddels enkele referentie-implementaties uitgevoerd die steeds door 3 tot 4 partners zijn verzorgd. Informatie over deze implementaties en de bedrijven die aan DIT deelnemen, alsmede de contactgegevens zijn te vinden op: www.ditwerkt.nl.

De partners die DIT mogelijk maken zijn Allshare-Geac, Atos Origin, Avanade Netherlands, Capgemini, CIP Software, CNS International, EFM Software, Getronics PinkRoccade, Info Support, Inter Access, LogicaCMG Nederland, Macaw, Ordina VisionWorks, OutlookSoft Nederland, ProClarity International, Quick Intelligence/Panorama, Sogeti Nederland en Temtec.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.