Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 juli 2005


DOETINCHEM - Fietsster gewond door aanrijding


Een 33-jarige fietsster uit Doetinchem heeft dinsdagmiddag (5/07) op de kruising Raadhuisstraat/Plantsoenstraat door aanrijding met een 47-jarige automobilist uit Doetinchem een been gebroken. De vrouw sloeg rond 16.20 uur links af en liet de naast haar rijdende auto niet voorgaan. Een ambulance vervoerde haar met een enkelbreuk naar het ziekenhuis.


ZELHEM - 's-HEERENBERG - Automobilisten onder invloed


De politie heeft dinsdagmiddag (5/07) op de Haitinkweg in Zelhem een 68-jarige automobilist uit Keijenborg aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 17.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,9. Dit leverde hem een rijverbod van drie uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (6/07) op de Touwslagersbaan in zijn woonplaats een 45-jarige automobilist uit 's-Heerenberg aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 00.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,6. Dit leverde hem een rijverbod op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.
Zo'n 1 oe uur later werd op de Bachlaan een 39-jarige automobilist plaatsgenoot gecontroleerd. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1. Ook hier werd een proces-verbaal opgemaakt.


DOETINCHEM - Man rijdt tijdens ontzegging


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (6/07) op de Hofstraat een 33-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden die reed terwijl zijn rijbewijs eerder was ingevorderd. Het rijbewijs was sinds december 2004 door de politie ingevorderd. De politie gaf de man een boete voor rijden tijdens rijontzegging.


HEELWEG - Diefstal van paardrijzadels


Onbekenden hebben dinsdag (5/07) tijdens de openingstijden van een manege aan de Twente-Route enkele paardrijdzadels gestolen met een totale waarde van ruim 5.000 euro. De daders namen onder andere een dressuurzadel, enkele springzadels en een longeerhoofdstel mee. Mogelijk waren de dieven met een witte bestelauto. De politie stelt een onderzoek in en vraagt manegehouders alert te zijn.


GROENLO - Verdachte van diefstal aangehouden


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (5/07) op de T-route een 49-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden die wordt verdacht een partij oud ijzer gestolen te hebben. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag de man rond 02.30 uur rijden en zag dat er diverse stukken ijzer uit de laadbak van de auto vielen. De beveiligingsman zette zijn auto voor het busje van de verdachte en wachtte op de komst van de politie. De verdachte ging er lopend vandoor maar kon later worden aangehouden. Het onderzoek gaat verder.


DINXPERLO - Man verdacht van schennis plegen


De politie heeft dinsdagmiddag (5/07) op het Kerkhofpad een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van schennis. De man heeft de gewoonte om op de openbare weg zijn broek te laten zakken en staat dan een tijdje naakt op de weg. Twee mensen hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie had in de maand juni meerdere meldingen gekregen, waarbij de man niet werd aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --