Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 6 juli

Alkmaar 06-07-2005 - 15.00 uur

Verdachten van afsteken vuurwerkbom aangehouden.

Heerhugowaard, woensdag 6 juli 2005.

Twee mannen die worden verdacht van het fabriceren en afsteken van een vuurwerkbom zijn onlangs aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Heerhugowaard en een 22-jarige man uit Heerhugowaard. Bij een school aan de Standermolen in Heerhugowaard is op 21 april een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelden vijf ramen van een klaslokaal.

Naar aanleiding van een onderzoek door de recherche Heerhugowaard konden de twee verdachten worden aangehouden.

Deze twee zouden de bom hebben gefabriceerd en tot ontploffing hebben gebracht.

Hen zal het opzettelijk een ontploffing brengen van een voorwerp ten laste worden gelegd.

Daarnaast is een derde verdachte, een 22-jarige man uit Heerhugowaard, verhoord door de politie. Deze man wordt ervan verdacht aanwezig te zijn geweest bij het incident.

Auto gestolen

Alkmaar, maandag 4 juli 2005.

Bij een bedrijf aan de Kwakelkade is een personenauto ontvreemd. Een bezoeker kwam bij dit bedrijf om een auto te kopen. Hij is er zonder betalen vandoor gegaan met een auto toen de verkoper even naar binnen was gegaan. Het gaat om een witte Opel Omega met het kenteken NR-FJ-52.

Alkmaar, dinsdag 5 juli 2005.

Vanaf de Albertina Agnesstraat is in de avond of nacht van dinsdag op woensdag een auto gestolen. Het gaat om een rode Volkswagen Golf met het kenteken JN-TH-66.

Twee mannen aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 5 juli 2005.

Op het Verlaat zijn in de middag twee mannen aangehouden omdat zij met op wapens lijkende voorwerpen schietbewegingen maakten terwijl zij in een auto over de Provinciale weg reden. De voorwerpen zijn in beslag genomen en twee van de vier inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Tuitjenhorn en een 17-jarige man uit Heerhugowaard. Hen wacht een proces-verbaal.

Verkeerscontroles

Enkhuizen, dinsdag 5 juli 2005.

Op de Westerstraat, de Doelenstraat en de Drechterlandseweg is in de middag een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn zeven bekeuringen geschreven: 3 keer wegens het rijden door rood licht, een keer wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, een keer wegens fietsen door de Westerstraat en een keer wegens het parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Alkmaar, dinsdag 5 juli 2005.

Op de Van Ostadelaan en de Aert de Gelderlaan is in de middag een snelheidscontrole gehouden. Bewoners van deze wijk hebben tijdens een bewonersbijeenkomst bij de politie aangegeven dat ze graag aandacht willen voor controles op deze wegen.

Op de Aert de Gelderlaan zijn twee bonnen geschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Op de Van Ostadelaan zijn zes bonnen geschreven wegens het niet dragen van de autogordel en een wegens het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Alkmaar, dinsdag 5 juli 2005.

Op de Laan van Keulen is een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn ongeveer 30 voertuigen gecontroleerd. Vijf automobilisten kregen een bon omdat zij de verplichte autogordel niet droegen.

Anna Paulowna, dinsdag 5 juli.

Op de Anna Paulownaweg is in de avond een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 17 bekeuringen geschreven wegens onder andere te hard rijden en het dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Bergen/Schoorl, dinsdag 5 juli 2005.

De gehele middag en avond is op de Dreef in Bergen en Heereweg in Schoorl een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 31 bekeuringen geschreven. De meeste bonnen (13) wegens te hard rijden en het niet dragen van de autogordel (10). Andere bekeuringen waren er voor onder andere het besturen van een brommer onder de 16 jaar en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Hippolytushoef, dinsdag 5 juli 2005.

Op de Slingerweg is in de middag een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 16 bekeuringen geschreven wegens het niet dragen van de verplichte autogordel.

Alkmaar/Heerhugowaard, dinsdag 5 juli 2005.

Bij een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard hebben in de ochtend 475 van de 5550 automobilisten te hard gereden. Zij kunnen thuis een bon verwachten. In de middag werd op de Provinciale weg in Alkmaar gecontroleerd. Daar bleken 82 van de 620 bestuurders te hard te rijden. Ook zij krijgen een bekeuring.

Winkel, woensdag 6 juli 2005.

In de ochtend is in de Dorpsstraat een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 31 bekeuringen geschreven. In totaal werden 29 mensen bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en twee omdat zij te hard reden.

Den Helder, dinsdag 5 juli 2005.

Op de Binnenhaven is in de ochtend een snelheidscontrole gehouden met een onopvallende videoauto. 142 van de 1180 gecontroleerde voertuigen bleken te hard te rijden en ontvangen binnenkort een bekeuring.

Rijbewijs ingevorderd

Lambertschaag, dinsdag 5 juli 2005.

Op de A7 ter hoogte van Lambertschaag is een 44-jarige man uit Terherne aangehouden omdat hij veel te hard reed. Hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren. De man reed 173 km/u waar 120 km/u is toegestaan. De man krijgt tevens een proces-verbaal

Aanhangwagen gestolen

Castricum, dinsdag 5 juli 2005.

Tussen 12.00 en 16.30 uur is vanaf de Stationsweg een aanhangwagen met een lengte van 3 meter en blauwe huif ontvreemd. De aanhanger was met een slot aan een auto bevestigd. Het gaat om een blauwe aanhangwagen van het merk APE en het Tsjechische kenteken 72 HKP-75.

Opmeer, dinsdag 5 juli 2005.

Vanaf een parkeerterrein aan de Piramide is een aanhangwagen gestolen tussen maandag 16.30 en dinsdag 16.30 uur. Het gaat om een zilverkleurige aanhangwagen van het merk Saris, type Enkelasser H2 met het kenteken 58-VF-RL.

Twee bonnen voor gevaarlijk rijgedrag op brommer

Den Helder, dinsdag 5 juli 2005.

Een 16-jarige jongen uit Den Helder heeft twee bonnen gekregen omdat hij door rood licht reed en omdat hij op plaatsen reed waar geen brommers zijn toegestaan, zoals een fietspad. De jongen reed over de Schootenweg en viel op wegens zijn rijgedrag. Op de Nieuweweg kon hij staande worden gehouden.

Vrouw aangehouden wegens bedreiging

Heerhugowaard, dinsdag 5 juli 2005.

Een 41-jarige vrouw uit Heerhugowaard is in de avond in haar woning aan de Donge aangehouden wegens het bedreigen van haar buurvrouw. Na een beoordeling van de GGZ is zij weer heengezonden.

Ongeval met letsel

Den Oever, dinsdag 5 juli 2005.

Een 84-jarige man is gewond geraakt toen hij met zijn invalidenvoertuig omviel toen hij over de Industrieweg reed. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe het voertuig om heeft kunnen vallen.

Diefstal uit woning

Heerhugowaard, dinsdag 5 juli 2005.

Tussen 7.00 en 19.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Vecht. De dief is binnen gekomen door het forceren van een schuifpui aan de achterkant van de woning. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een identiteitsbewijs.

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, dinsdag 5 juli 2005.

Op Het Koggeschip is in de avond een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden om dat hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn ex-vriendin. De man krijgt een proces-verbaal.

Alcoholcontrole

De Koog/De Waal/Oudeschild, dinsdag 5 juli 2005.

Op diverse locaties in De Koog, De Waal en Oudeschild is gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.