Persberichten woensdag 6 juli

's-Hertogenbosch 06-07-2005

MANNEN AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode-
Dinsdagavond wilden surveillerende agenten in de Nijnselseweg een auto aan een verkeerscontrole onderwerpen. De agenten keerden de politieauto en wilden de automobilist een stopteken geven. Hierop ging de bestuurder er met de drie inzittenden vandoor. Na een korte achtervolging verloren de agenten de auto uit het oog. Aan de Diependaal werden de agenten aangesproken door enkele voorbijgangers. Zij moesten aan de kant springen om niet te worden aangereden door vermoedelijk dezelfde automobilist. Een getuige zag de auto wegrijden in de richting van Best. Korte tijd later konden in de Nieuwstraat in Best de vier mannen, 22 en 23 jaar, uit Schijndel worden aangehouden. De auto is voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

HUISELIJK GEWELD

Schijndel-
Woensdagochtend is in zijn woning in Schijndel een 22-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben geslagen en bedreigd. Een 17-jarige plaatsgenoot is eveneens in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

GESTOLEN TUINSTOELEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten in de Orthenseweg een man lopen met een fiets aan de hand en zes tuinstoelen achterop. De 33-jarige man uit Vlijmen verklaarde deze nieuwe stoelen bij een vriend te willen afgeven. De man is aangehouden op verdenking van heling danwel diefstal van deze tuinstoelen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

OPENSTAANDE BOETES

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in de Tamboerijn een 19-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man had nog voor ruim 330 euro aan boetes openstaan. Hij is op het politiebureau ingesloten.

HARDDRUGS

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in de Lokerenpassage een 26-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Agenten controleerden de automobilist. Hij bleek tien bolletje harddrugs bij zich te hebben. Hierop is de Bosschenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Rosmalen- Dinsdagavond controleerden agenten in de Empelseweg een 24-jarige man uit Kerkdriel. De automobilist had een hoeveelheid speed in zijn auto liggen en is aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Ollandseweg een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.
Boxtel- Later deze nacht is in de Bosscheweg een 25-jarige man uit Liempde aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en eveneens een proces-verbaal.

BESTUURDER AANGEHOUDEN NA DIVERSE OVERTREDINGEN

Veghel
De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige man uit Veghel op het Bolkenplein aangehouden. De man reed met zijn auto door het rode licht, droeg geen gordel en kon zich niet legitimeren. De verdachte werd meerdere malen verzocht mee te rijden naar het politiebureau om zijn identiteit te achterhalen, maar dat weigerde hij. Vervolgens werd de verdachte aangehouden. Hij kreeg drie bekeuringen voor de overtredingen die hij begaan had.

ZES JONGENS AANGEHOUDEN VOOR PLEGEN VAN VERNIELING

Schaijk/Oss -
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 6 jongens, in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar aangehouden voor vernieling. De jongens waren allen afkomstig uit Oss en hadden een examenfeestje gehad. De vernieling werd in Schaijk gepleegd. Daar hadden ze een brievenbus op het dak van een woning gegooid op de Lage Baan. Hierbij sneuvelde een ruitje en viel er een dakpan van het dak. De 52-jarige bewoner is samen met zijn zoon achter de jongens aan gereden en belde de politie om door te geven wat er gebeurd was. De jongens konden even later worden aangehouden op het fietspad tussen de Docfalaan in Oss en de Zevenbergseweg in Berghem.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Uden
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige bestuurder uit Schijndel aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Volgens een getuige, die achter de dronken man reed, slingerde de Schijndelse bestuurder van de ene naar de andere kant van de weg. De 36-jarige getuige uit Uden belde de politie, waarna de Schijndelse bestuurder op de Rondweg in Uden door de politie kon worden aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL TUINLAMP

Zeeland
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 19-jarige man uit Volkel aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal. De politie zag hem samen met een andere, nog onbekende, man lopen op de Kerkstraat in Zeeland. Beide mannen hadden een tuinlamp in hun hand, die ze uit een tuin in de omgeving hadden weggenomen. De politie is op zoek naar de andere nog onbekende man. Eén van de lampen werd later terug gevonden in de buurt van het Brouwerspad, de andere lamp was al door de politie in beslag genomen van de verdachte.Tegen de aangehouden verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

JEUGDOVERLAST BIJ DE VIJVER IN OSS

Oss
De politie heeft dinsdagavond, naar aanleiding van een melding van jeugdoverlast, twee jongens van 16 en 17 jaar bekeurd bij de vijver aan de Diamantweg. Volgens de melding zou bij de vijver een groepje jongeren met brommers overlast veroorzaken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek daar een groep jongeren aan het vissen te zijn. Een 17-jarige jongen uit Oss kreeg een bekeuring omdat hij bij de vijver zat met een geopend flesje bier. Een 16-jarige jongen uit Macharen werd bekeurd omdat hij geen visakte en visvergunning had. De politie controleert regelmatig op diverse locaties met betrekking tot jeugdoverlast. Zo werd er gisteren op 12 verschillende plekken in Oss, Megen en Ravenstein gecontroleerd. Daarbij wordt de melder, zo mogelijk, teruggebeld om te vertellen wat de politie heeft gedaan.

RIJDEN ONDER INVLOED VAN DRUGS

Oss
De politie heeft dinsdagavond een 21-jarige bestuurder uit Megen aangehouden bij de Geffense Plas. De bestuurder werd verdacht van het rijden onder invloed van drugs en heeft op het politiebureau een urine-proef ondergaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

NOG ZEVEN DAGEN ZITTEN

Boxmeer -
Dinsdagmiddag heeft de politie in Boxmeer een 31-jarige man aangehouden. Op de Burgemeester Verkuijlstraat controleerde de politie de man, die in de auto reed van zijn 25-jarige vriendin uit Gennep. De man droeg geen gordel, had geen kentekenbewijs bij zich, de auto was niet verzekerd en de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek ook nog eens zeven dagen te moeten zitten. De politie heeft de man vervolgens aangehouden en ingesloten.

WONINGBRAND

Boxmeer
Op de Zwaluw in Boxmeer heeft dinsdag in de namiddag een woningbrand gewoed. De brand was ontstaan doordat het fornuis tijdens het koken vlam had gevat. De brandweer had het vuur snel onder controle. De aanwezige bewoners, een 42-jarige moeder en haar twee dochters van 9 en 13 jaar, raakten niet gewond. De moeder had, toen zij de brand ontdekte, direct 112 gebeld en haar dochters in veiligheid gebracht, waarna brandweer, politie en ambulance ter plaatse kwamen om hulp te verlenen en de brand te blussen.

VUURTJE STOKEN

Gassel
De politie heeft dinsdagavond een jongen van 22 uit Nijmegen en een jongen en meisje van 18 uit respectievelijk Velp en Well op de bon geslingerd voor vuurtje stoken. De politie kreeg van een oplettende buurtbewoner de melding dat jeugd vuurtje aan het stoken was in de bossen tussen de Heidestraat en Maasveld te Gassel. Ter plaatse trof de politie de twee jongens en het meisje bij het vuurtje aan. Ze moesten dat direct uitmaken en kregen een verbaal.

VROUW BEROOFD VAN FIETS

Vught- Maandagmiddag is in de Aert Heymlaan een 20-jarige vrouw in haar woonplaats beroofd van haar fiets. De vrouw fietste rond 15.00u op de Aert Heymlaan toen zij ter hoogte van de kruising met de Lekkerbeetjenlaan geduwd werd door twee jongemannen op een fiets. De vrouw viel van haar fiets. De dader pakte de fiets en is hier vervolgens op weggereden via de Lekkerbeetjenlaan. De politie team Vught is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.