Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 6 juli 2005

Inbrekers slaan bejaarde man bij overval in woning

TILBURG Een 78-jarige alleen wonende man is vannacht rond drie uur in zijn woning aan het Dovenetelhof in Tilburg door twee nog onbekende inbrekers met een ijzeren staaf op zijn arm geslagen. De man raakte hierbij licht gewond en GGD-personeel heeft de man voor nader onderzoek naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat de daders op zoek waren naar hennep.

De daders waren de woning van de man binnengedrongen door de voordeur open te breken. De bejaarde man die op bed lag, werd door de daders op zijn arm geslagen en zij eisten hennep van de man. Als het slachtoffer zegt geen hennep te hebben vluchten de twee mannen zijn woning uit. Hierna heeft het slachtoffer met zijn persoonsalarm de politie werd gewaarschuwd.

Bij nader onderzoek in de woning treffen de agenten in een kamer hennepafval aan.

Personeel van de Technische recherche van de politie Midden en West Brabant hebben vannacht een utgebeid sporenonderzoek ingesteld.

Agenten houden man aan na huiselijk geweld

TILBURG Een 45-jarige man uit Tilburg is gisteravond om tien over halfnegen in zijn woning aan de Puccinistraat in Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Omdat huiselijk geweld speerpunt van beleid is bij de politie Midden en West Brabant is de man in verzekering gesteld en ingesloten.

De vriendin van de Tilburger, een 44-jarige vrouw uit Leiden, was door haar vriend met loze beloftes naar Tilburg gelokt, omdat hij hun verbroken relatie wilde herstellen. Tijdens het gesprek hierover was de Leidse vrouw door haar ex vriend mishandeld. De man wordt er verder van verdacht dat hij uit de woning van zijn ex-vriendin in Leiden goederen heeft weggehaald. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Jongen met gestolen fiets bedreigt agenten

TILBURG Aan de Kwaadeindstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor acht een 17-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden. De jongen bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie gisteravond de melding kreeg dat een man in het centrum van Tilburg een zogenaamde omafiets probeerde te verkopen. De politie kreeg ook een signalement van de man. Korte tijd later zien agenten een man die aan het signalement voldoet met een omafiets over het Wilhelminapark rijden en de Kwaadeindstraat ingaan. Bij een controle van de fiets bleek die inderdaad als gestolen goed gesignaleerd te staan.

Als de agenten de jongen na verhoor in vrijheid stellen en hem daarbij vertellen dat zijn mobiele telefoon voor onderzoek bij de politie blijft neemt hij een dreigende houding aan en probeert hij een agent een vuistslag te verkopen. Later komt de man weer terug naar het politiebureau van team Wilhelminapark en daar bedreigt hij agenten met een dikke boomtak. Toen hij weigerde de boomtak neer te leggen hebben agenten pepperspray gebruikt om de jongen te kunnen overmeesteren. Hij is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politiehond Laro pakt autodief

TILBURG Vanmorgen om zes uur hebben agenten in zijn woning aan het Bazielkruidhof in Tilburg een 17-jarige jongen uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van autodiefstal. De jongen is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Na de melding van het incident aan het Dovenetelhof, waar een 78-jarige Tilburger slachtoffer werd van een gewelddadige inbraak, stelden agenten in de omgeving een onderzoek in. Bij dit onderzoek zagen agenten een auto rijden, die bij het zien van de politie een doodlopend hofje inreed, stopte, waarna de bestuurder de auto uitvluchtte. Met behulp van politiehond Laro werd het spoor van de man gevolgd, waarna hij in zijn woning kon worden aangehouden. Bij zijn vluchtpoging was de verdachte ook nog tegen een geparkeerde auto aangereden. Van de eigenaar van de auto, een 29-jarige Tilburg, heeft de politie een aangifte opgenomen. De auto werd gestolen vanaf de Ringbaan West.

Tilburger beledigt agenten bij verkeerscontrole

TILBURG Bij een verkeerscontrole aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten vanmorgen om tien over halfnegen een 27-jarige Tilburger aangehouden. Nadat de man diverse verkeersovertredingen pleegde werd hij door agenten staande gehouden. Hij was het niet eens met de agenten waarbij hij hen uitschold voor kankerlijders.

Verkeerscontrole in Goirle

GOIRLE Vanmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Van Haestrechtstraat in Goirle. Er kregen 8 automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Een weggebruiker ging op de bon omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.

Automobilist heeft nog last van feestje

TILBURG Vanmorgen om kwart voor elf hebben agenten bij een verkeerscontrole aan de Heikantlaan in Tilburg een 39-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde toen de agenten bij de man een sterke alcohollucht waarnamen. In het politie bureau blies de man bijna 0.8 promille. De alcohol in het lichaam van de man was een restant van een feest waar de Tilburger gisteravond en vannacht was geweest. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

127 bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben vandaag op meerdere locaties in hun teamgebied verkeerscontroles gehouden. De agenten controleerden op de kruising Gasthuisring en de Noordhoekring, op de Spoorlaan en op de Schouwburgring. Er werden bij deze controles 127 bekeuringen uitgeschreven.

50 x niet dragen gordel

25 x rijden door rood

5 x omdat men geen identiteitsbewijs bij zich had

3 x voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs


1 x voor het keren op de weg

3 x voor fietsen op trottoir


2 x omdat de auto niet APK gekeurd was

8 x werd er een parkeerbon uitgedeeld

2 x kregen snorfietsers een bon omdat ze geen oranje plaats op hun voertuig hadden

26 x voor het rijden in verboden richting

Er werd één auto uit het verkeer genomen omdat de bestuurder geen rijbewijs had.

Politie zet krakers uit kraakpanden in Stationsstraat

TILBURG Vanmorgen hebben agenten van het politieteam Binnenstad twee kraakpanden in de Stationsstraat ontruimd. Het gaat om de percelen Stationsstraat 35 en 37. De politie trof in deze twee panden in totaal tien krakers aan. Zij werden aangehouden. Drie van hen bleken ook nog vonnissen open te hebben staan van 8, 9 en 156 dagen.

Auteur: Carel Bouman