Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


06 juli 2005


Lochem - Verkeersongeval


Een 24-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagochtend bij het nemen van de bocht een aanrijding veroorzaakt. De aanrijding vond omstreeks 08.00 uur plaats op de kruising Nieuwstad en Zutphenseweg. De vrachtwagenchauffeur meenden de bocht naar rechts niet te kunnen halen en reed eerst een stukje naar achteren om daarna de bocht te kunnen nemen. Daarbij zag hij de 35-jarige automobilist uit Lochem achter hem over het hoofd. De personenauto raakte aan de voorzijde beschadigd. De automobilist werd aangehouden omdat bij een blaastest het gebruik van alcohol bleek. Uiteindelijk bleek het promillage onder de wettelijk gestelde norm te blijven.


Zutphen - Inbraak bouwketen

In de nacht van maandag op dinsdag (04/05-07) werd er ingebroken in drie bouwketen op een bouwterrein aan de Zonnehorst. Een gedeelte van het hekwerk werd uit de voet getild en opzij geplaatst. Bij de keten werden de raamluiken geforceerd. Ontvreemd werd een hoeveelheid gereedschap alsmede kantoorapparatuur zoals een nagel-schietmachine, hang- en sluitwerk, een fax/kopieermachine en een laserprinter.


Zutphen - Winkeldief betrapt

Een 40-jarige Zutphenaar werd op dinsdag (05-07) rond 11.15 uur betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Stationsplein. De man had oa een fles wodka ontvreemd. Er werd een proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --