NMBS

Nieuwe parking aan station Diksmuide

04/07/2005

Vandaag hebben de NMBS-Holding en het gemeentebestuur van Diksmuide in aanwezigheid van de minister van Overheidsbedrijven, Johan Vande Lanotte, de plannen voorgesteld om de omgeving van het station op te waarderen door een nieuwe pendel- en randparking aan te leggen.

Op de terreinen van de NMBS-Holding ruimen oude en niet meer gebruikte goederensporen plaats voor de nieuwe pendel- en randparking voor 150 voertuigen. De toegang naar de nieuwe parking komt in de Esenweg en maakt het station gemakkelijker bereikbaar vanuit het zuiden.

De doorgang onder de sporen van het station wordt verlengd tot op de nieuwe parking. Daarmee krijgt de pendelaar vanaf die parking een vlotte en korte rechtstreekse toegang tot de perrons van het station. Het verlengen van die onderdoorgang creëert meteen ook een veilige doorsteek voor voetgangers naar de Grote Markt.

Vlakbij de overdekte toegangstrap op de parking komt er ook een comfortabele fietsenstalling met een 25-tal plaatsen voor fietsen en vijf bromfietsen.

De NMBS-Holding stelt het terrein ter beschikking en breekt de oude goederensporen op. De NMBS-groep en de stad Diksmuide zullen elk de helft van de investeringskosten voor hun rekening nemen. Na de afwerking zal de stad instaan voor het onderhoud van de parking en de onderdoorgang.

Na de zomer wordt een studiebureau aangesteld voor het opmaken van de concrete uitvoeringsplannen.

""