Raad van State


Lunchpauzeconcerten en Koorconcerten
Al ruim vijftien jaar organiseert de Raad van State op de tweede en vierde woensdag van de maand gratis lunchpauzeconcerten voor het publiek van Den Haag en omstreken. De lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en eindigen om 13.15 uur. De toegang is gratis. De concerten staan onder leiding van de organist bij de Raad van State, de heer Gert Oost. Uitvoerenden zijn behalve Oost, jonge organisten, leerlingen van verschillende conservatoria in Nederland.

Op iedere derde vrijdag van de maand treedt één van de Samenwerkende Haagse Kamerkoren op. Aanvang 20.15, duur circa 2 uur. Kaarten 7,-/5,50 verkrijgbaar bij de koren (voorverkoop), daarna uitsluitend aan de Gotische zaal voorafgaand aan het concert (zaal open vanaf 19.30 uur).

Alle concerten vinden plaats in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. De ingang van de Gotische zaal is aan de Paleisstraat 1 (tegenover Paleis Noordeinde).

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er geen lunchpauze- of koorconcerten.

Op 14 september 2005 wordt het seizoen 2005-2006 geopend door Gert Oost (orgel) en Priscilla van der Feen (sopraan). Zij zullen tijdens dit lunchpauzeconcert de 1e en 4e Triosonate van Bach ten gehore brengen.

Klik hier voor het volledige overzicht van lunchpauze- en koorconcerten in de maanden september tot en met december (wijzigingen voorbehouden).

Datum: woensdag 14 september 2005