Gemeente Echt-Susteren


Tijdelijke ingang in verband met uitbreiding gemeentehuis

Het gemeentehuis van Echt-Susteren krijgt binnenkort een tijdelijke ingang. Aanleiding hiervoor is de uitbreiding die zo snel mogelijk na de bouwvakantie start. De aanbestedingsprocedure is afgerond en aannemer Wijnen Bouwgroep Someren bv maakt nu een gedetailleerde planning. In de hal van het gemeentehuis kunt u een korte film zien over het toekomstige gebouw.

De huidige ingang is al snel niet meer toegankelijk. Bezoekers moeten natuurlijk het gemeentehuis gewoon kunnen blijven bezoeken. Daarom wordt een tijdelijke ingang geregeld: de huidige personeelsingang aan de achterzijde van het gebouw. Leveranciers van goederen kunnen hun goederen, zoals ook nu al, aan de zijkant (aan de kant van de Pius X-kerk) van het gebouw afgeven. Bruidsparen kunnen gebruik maken van de ingang van de VVV. De tijdelijke ingang is eveneens toegankelijk voor mensen met een handicap/rolstoel.

Overige zaken

De diverse ingangen worden met borden aangegeven. Het publicatiebord, de vlaggenmast en de brievenbus worden verplaatst naar de ingang bij de VVV. Het fietsenrek en de hondenpaal krijgen een nieuwe plaats bij de tijdelijke ingang.

Parkeren

Parkeren op de Nieuwe Markt blijft mogelijk. De ingang van de VVV is een vluchtweg. Auto's mogen niet op het trottoir voor de ingang op voor de afrit van de ingang worden geparkeerd. Voor bruidsauto's geldt een uitzondering. Op de Marktstraat komen tevens twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

Raadsvergaderingen

Gedurende de raadsvergaderingen wordt de publieke tribune ingericht in de burgerhal. De glazen wand van de raadzaal wordt daarvoor open geschoven zodat het publiek de vergadering goed kan volgen.

Monument

Het oorlogsmonument voor het gemeentehuis wordt binnenkort opgehaald door kunstenaar Utens. Hij zorgt voor onderhoud/reparatie en uitbreiding met een vijfde blok. Het is de bedoeling dat het monument voor 4 mei 2006 op de nieuwe plek staat, die overigens nog niet geheel duidelijk is.