Gemeente Breda

Nieuwe stap in ontwikkeling Brede school Heuvel

KerkHeuvel_gr.jpg

Burgemeester en wethouders van Breda hebben een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de Brede school en voorzieningencentrum Heuvel

Door het vaststellen van de projectdefinitie kan de keuze voor de architect plaatsvinden, waarna een voorlopig ontwerp voor de Brede school gemaakt kan worden. Voor deze fase is een bedrag van 425.000 beschikbaar.

In de projectdefinitie staat beschreven welke voorzieningen straks in en om het complex aan het Mgr. Nolensplein te vinden zijn. Dat zijn basisscholen De Keysersmolen en De Vlier, het gemeenschapshuis, een inloophuis, een jongerenruimte, een consultatiebureau, een peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, een parochiecentrum en een mediatheek.

Ook komen de werkwijze en de planning in de projectdefinitie aan de orde. De stuurgroep Brede school en voorzieningencentrum Heuvel gaat het project coördineren. Daarnaast komen er diverse werkgroepen, waarin toekomstige gebruikers, bewoners en andere betrokkenen vertegenwoordigd zijn.

Voortgang

In mei 2006 moet bekend zijn welke architect het complex gaat ontwerpen, waarna vermoedelijk eind dat jaar de presentatie van het voorlopige ontwerp volgt. De wijkbewoners worden hier op diverse manieren bij betrokken en over geïnformeerd.

Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in het voorjaar van 2008, waarna de oplevering in november 2009 te verwachten is.

Breda, 6 juli 2005