TIE Holding NV

TIE PUBLICEERT HALFJAARVERSLAG

Dick Benschop benoemd tot lid Raad van Bestuur

donderdag, 30 juni, 2005

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE') maakt hierbij de publicatie bekend van het verslag van de halfjaarcijfers van het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 - 30 september 2005). De financiële resultaten van het eerste half jaar, werden vorige maand al gepubliceerd.

Het is voor de eerste keer dat TIE een halfjaarverslag publiceert en zij grijpt deze kans dan ook aan om de vernieuwde visie en strategie bekend te maken. Om beter in te spelen op de snel veranderende markt van vandaag, heeft TIE besloten om de focus aan te scherpen op die activiteiten waarin de onderneming uitblinkt en op de geïdentificeerde kansen in de markt. Het verslag staat vanaf vandaag op de website (www.TIEglobal.com -> Investor Relations -> Financials) en is in gedrukte vorm verkrijgbaar op verzoek.

Na een veelbelovende start van het boekjaar 2005 was het management positief gestemd over de verwachte verbeteringen in de markt. In het tweede kwartaal bleef de realiteit echter achter bij de verwachtingen. In het derde kwartaal verwacht TIE betere resultaten dan in het tweede kwartaal. De onderneming ziet de marktomstandigheden niet verbeteren en kampt met langere beslissingstrajecten bij opdrachtgevers om daadwerkelijk tot concrete opdrachten te komen. Rekening houdend met deze omstandigheden wil het management haar verwachting herzien dat het dit boekjaar een belangrijke omzetstijging zou realiseren van 12 tot 20%. TIE benadrukt dat de pijplijn met nieuwe orders goed is gevuld en dat er met man en macht aan wordt gewerkt om in de komende kwartalen telkens betere resultaten te tonen. Het management is ervan overtuigd dat TIE op de juiste koers ligt, met de juiste softwareproducten, de juiste mensen en de juiste instelling om de toekomstvisie te realiseren.

Tijdens een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering gisteren is Dick Benschop benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen als opvolger van Bauke Geersing. TIE is verheugd dat zowel de ondernemingsraad als de aandeelhouders hun vertrouwen hebben uitgesproken in Dick Benschop. Het management wenst hem dan ook het allerbeste in deze nieuwe uitdaging.

Ook heeft TIE gisteren twee miljoen aandelen uitgegeven als gevolg van de conversie van een convertible bond voor DVRG N.V. De transactie zal deze week worden afgerond tegen een uitoefenprijs van EUR 0,50 per aandeel.. Daarmee resteert slechts een laatste convertible bond van DVRG van drie miljoen aandelen die binnen een jaar zullen worden ingewisseld.

Dick Raman, CEO van TIE: "In ons halfjaarrapport hebben we getracht een heldere visie neer te zetten voor TIE. Dat past in ons streven om zo transparant mogelijk te zijn voor onze aandeelhouders. In het verslag gaan we tot op detail in op onze strategie, financiële resultaten en vooruitzichten. Natuurlijk zijn we er ons terdege van bewust dat we hard moeten werken aan het verbeteren van onze resultaten. Maar we zijn ervan overtuigd dat we succesvol zullen zijn.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com

© TIE Holding NV, 2005. All rights reserved.