Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Politie pakt vierde verdachte autodiefstal

De politie heeft woensdagochtend een 18-jarige Zaandammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de vierde man te zijn die in de nacht van maandag op dinsdag door de politie werd betrapt in een gestolen auto. Omdat de auto opviel, gaven surveillerende agenten het voertuig op de provincialeweg Zaandam-Castricum ter hoogte van de Marga Klompeestraat een stopteken. De verdachten gingen er echter met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging zetten de verdachten het voertuig stil op de Klokbaai en gingen er te voet vandoor. Drie van de vier inzittenden konden dezelfde nacht al worden aangehouden. De auto werd eind juni gestolen vanaf de Zuiddijk in Zaandam.

13:15 05-JUL-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Controle autogordel

Surveillanten van de politie hebben bij een verkeerscontrole 30 bestuurders of inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordels. Twee bestuurders hadden een telefoon in de hand onder het rijden. Een APK keuring was niet in orde en een losbreekreminrichting was onjuist bevestigd.

16:23 05-JUL-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole met de radarwagen 53 voertuigen op de foto gezet. Ruim 6% van de passerende voertuigen reed sneller dan de toegestane 50 km per uur waarbij de snelste gemeten werd op 77 km per uur. De eigenaren van de voertuigen krijgen binnenkort een acceptgiro in de bus.

16:48 05-JUL-05
PURMEREND, AZTEKENSTRAAT
Politie houdt man aan na bedreiging
Een 42-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden na bedreigingen en vernielingen. De man was bij een familielid gekomen voor geld en eten. Toen hij niet in alles zijn zin kreeg werd er inboedel en een ruit vernield. Ook werden er krassen op een auto gemaakt en bedreigingen geuit. Toen de politieagenten arriveerden bleek de man al vertrokken maar hij kon worden aangehouden in het politiebureau omdat hij daar was binnengelopen om onderdak en een uitkering te eisen.

21:45 05-JUL-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
Snelheidscontrole
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdagmiddag en avond de snelheden gemeten van 3850 voertuigen die voorbij de radarapparatuur reden. 245 voertuigen reden sneller dan de ter plaatse toegestane 100 km per uur en de snelste reed 146 km per uur. De foto's werden gemaakt vanuit de richting Westzaan in de richting van Wormerveer.

21:28 05-JUL-05
PURMEREND, CAVALJEPLEIN
Aanhouding voor mishandeling en bedreiging
De politie moest dinsdagavond ingrijpen bij een burenconflict in een flat aan het Cavaljeplein. Een 45-jarige bewoner ergerde zich aan spelende kinderen in het trappenhuis en gooide daarom water over hen heen. Toen de kinderen er vervolgens een andere flatbewoner bijhaalden, werd deze door de 45-jarige op zijn handen geslagen met een stuk hout. Ook de gewaarschuwde politiemensen werden door de man bedreigd met het stuk hout. Er was pepperspray voor nodig om de man aan te kunnen houden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

10:35 06-JUL-05
WORMERVEER, LOODSWEG
Politie ontmantelt hennepplantage
Naar aanleiding van een tip heeft de politie in een bedrijfspand een hennepkwekerij aangetroffen van zo'n 340 plantjes. De plantjes en toebehoren werden vernietigd. Een man die in het pand aanwezig was werd aangehouden. Het NUON werd gewaarschuwd om te bekijken of er stroom buiten de meter om werd betrokken.


---- --