Persberichten 06/07 middag

Regio 06-07-2005

Noordwijkerhout Groot aantal tuinplanten en autospiegels vernield De politie heeft in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli twee jongens van 15 en 16 jaar uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan tuinplanten en autospiegels. De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten. Zaterdag 2 juli omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding van vernieling van planten aan de Viaductweg.Terwijl de politie over de Kerkstraat reed zag zij tuinplanten van een aantal woningen verspreid over straat liggen. Verderop in de straat stond een groep jongens die wegfietste bij het zien van de politie. De twee verdachte werden direct aangehouden.

Aan het politiebureau werd ondertussen een groot aantal meldingen gedaan van de vernielingen. Inmiddels zijn er dertig aangiften opgenomen van vernielingen van tuinplanten en autospiegels aan de Viaductweg, Havendwarsstraat, Koniginneweg, Van t Haaffstraat, Pilarenlaan, Kerkstraat en Cramerusstraat.

Leiden Onderzoek naar mogelijk zedendelict duurt voort De politie heeft in het onderzoek naar een mogelijk zedendelict op vrijdag 1 juli jl. in het bospark Leidse Hout inmiddels een aantal getuigen gehoord. Daarnaast heeft de politie al twee dagen passanten in die omgeving bevraagd. De politie wil weten of de passanten op vrijdagmorgen in het park of in de nabije omgeving zijn geweest, en of zij iets verdachts hebben gezien. Mogelijk dat men daar een man heeft gezien die zich heeft opgehouden in het park of bij de ingang van het bospark aan de Warmonderweg/Van Slingelandtlaan.

Politie roept ook getuigen op die de vrouw, wel, dan niet met een onbekende man hebben gesignaleerd gedurende de afgelopen dagen. Verder vraagt de politie of men het slachtoffer, een 61-jarige vrouw, heeft gezien op de Dr. Lelylaan in Leiden. De vrouw werd daar omstreeks 14.15 uur aangetroffen. De vrouw was gekleed in een rode jas en spijkerbroek.

Politie Hollands Midden verzoekt dringend getuigen zich te melden. Hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, alle informatie die kan leiden tot aanhouding van de dader is welkom. Belt u daarvoor met het algemeen telefoonnummer van de politie: 0900-8844.

Leiden Kratten met lege flessen frisdrank weggenomen De politie heeft op woensdag 6 juli een 42-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal van vier kratten met lege frisdrank flessen. De kratten werden vermoedelijk in de avond van dinsdag 5 of de nacht van woensdag 6 juli weggenomen bij een supermarkt aan de Lange Mare. De politie trof de man met de kratten woensdagmorgen liggend aan op de 3e Binnenvestgracht.

Leiden Verkeersongeval Een 71-jarige fietsster uit Leiderdorp heeft een vinger gebroken bij een aanrijding op de kruising Thorbeckestraat/Roodenburgerstraat. De vrouw fietste over de Thorbeckestraat uit de richting van de Zeemanlaan toen zij op de kruising geen voorrang verleende aan een van rechts komende bestelautobestuurder. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw werd met een gebroken vinger en schaafwonden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen/Boskoop Man doet zich voor als collectant Een nog onbekende man met een Zuid Europees uiterlijk heeft zich dinsdagmiddag 5 juli voorgedaan als collectant van de instantie Clini-Clowns. De man vroeg in een winkel aan de Galerij in Boskoop een donatie welke contant moest worden voldaan. Een medewerkster vertrouwde de man niet en ging niet in op zijn vraag. Vermoedelijk bezocht dezelfde man eerder op de middag een winkel in Waddinxveen aan de Kerkweg-Oost. De man legitimeerde zich hier met een pasje en vroeg eveneens om geld. De man ging zonder geld weg. De politie waarschuwt winkeliers. Volgens Clini-Clown worden giften alleen gedaan via stortingen per bank of via een machtiging van de gever. De man van ongeveer 1.70 m, droeg een korte bruine jas met diverse kleuren op de schouders.